Beleggen met €5,- starttegoed bij Peaks!

Last modified date

Comments: 2

peaks actiecode SOPHI1UUL

Vandaag wil ik graag Peaks aan je voorstellen want met de actiecode krijg jij €5,- tegoed op je Peaks account! Actiecode is SOPHI1UUL. Beleg jij nog niet omdat je denkt dat het ingewikkeld is? Blijf dan vooral even lezen! Peaks is namelijk een super laagdrempelige manier om toch te beleggen. De app is ontwikkeld door de Rabobank maar ook als je bij een andere bank je geld parkeert, kun je gebruik maken van deze app. Je kunt Peaks gewoon downloaden uit je appstore. JE hebt er geen kennis van aandelen voor nodig, en iedereen (boven de 18 natuurlijk), kan het! Je kunt ook op elk moment stoppen als je wilt. De eerste 3 maanden zijn gratis, dan kun je kijken of het wat voor je is, daarna betaal je 1 euro per maand als je minder dan €2500,- belegt. Daarboven zijn de kosten 0,5% per jaar.

Het fijne van deze app is dat je helemaal zelf kunt bepalen hoeveel je dagelijks wilt inleggen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je belegt met je wisselgeld. Dus pin je ergens een koffietje voor €2,60, dan gaat er 40 cent naar Peaks. Dat wordt dan voor je belegt. Je kunt er ook voor kiezen om dagelijks een vast bedrag te beleggen, Dan kan vanaf €1,- euro per dag. Je kunt instellen om periodiek te beleggen, en ook dat bedrag kun je zelf bepalen. Tussendoor kun je natuurlijk ook op elk moment inleggen, of geld opnemen.

Je Peaks account instellen is echt heel erg simpel. Wanneer je de app hebt gedownload en je opent de app, kom je in een soort Whatsapp scherm terecht. De app gaat tegen je praten. Je vult je voornaam in, en uiteindelijk ga je een beleggingsprofiel kiezen. Je kiest uit mild, pittig, scherp en heet. Welk profiel je kiest hangt onder andere af van hoe lang je wilt beleggen. Want hoe langer je wilt beleggen, hoe meer risico je kunt nemen. Historisch gezien gaat de beurs uiteindelijk altijd omhoog, ook als de boel een keertje instort. Kies je Mild, dan ga je dus voor een kortere termijn. In het profiel van mild zitten namelijk meer obligaties als in het profiel Heet, die zijn stabieler maar leveren ook minder rendement op. Hoe risicovoller het profiel, hoe hoger het rendement over het algemeen is. Maar het verlies kan dus ook meer zijn. Ook kies je hoe je wilt beleggen. Bijvoorbeeld door een éénmalige inleg, dagelijks inleggen, wisselgeld inleggen, periodiek inleggen. Ik koos hier voor het gemak even voor éénmalig (€15,- in mijn geval) inleggen. Dit kun je later namelijk allemaal aanpassen. Ook je beleggingsprofiel kun je nog veranderen.

Als je uiteindelijk je beleggingsprofiel hebt gekozen, vul je je emailadres in. Je krijgt een  mail met daarin een ‘magische link’. Klik daar op. De mail komt soms wel tussen de spam terecht. Dat was althans bij mij het geval. Als je op de link hebt geklikt ga je terug naar de app en kies je een zelfgekozen pincode uit. Daarmee log je dus elke keer in als je de app opent. Vervolgens krijg je het volgende scherm te zien.

peaks gegevens identiteit controleren

Wanneer je gaat beleggen is je broker of bank verplicht om zeker te weten dat jij degene bent die gaat beleggen. Vul daarom de gegevens in. Je kunt je identificeren met iDin. Dat gaat via je bank, want daar weten ze natuurlijk al wie je bent. Ik had dat echt in 10 seconden gedaan. Daarna vul je nog het nummer van je paspoort of ID-kaart in. En dan ga je invullen welke bankrekening je wilt koppelen aan Peaks. Je moet er natuurlijk ook geld op kunnen zetten. Ook dat gaat heel makkelijk, volg de stappen en maak 1 cent over ter verificatie. Als je dat hebt gedaan zie je de volgende schermen. Lees alles goed door en klik dan steeds op doorgaan en als laatste op ‘Beginnen met beleggen’.

peaks overeenkomst
peaks overzicht overeenkomst

Als je alles hebt afgerond, kom je in je startscherm te staan. Hoe dat eruit ziet, zie je hieronder. Ik heb er al €5,- euro op staan, omdat ik zelf ook een code kreeg van iemand. Bij de + en de – , linksonder in beeld, kun je geld inleggen of juist van je account afhalen. Gaat gewoon makkelijk via iDeal.

Als je de actiecode wilt verzilveren, klik dan in het beginscherm op de 3 streepjes rechtsonder in beeld. Klik dan op ‘actiecode verzilveren’. Dit kun je 1 keer doen. Vul in: SOPHI1UUL. Je krijgt direct 5 euro bijgeschreven! Ook kun je in dat menu je instellingen veranderen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je dagelijks 1 euro wilt inleggen, of je kunt je beleggersprofiel veranderen.

Als laatste wil ik nogmaals benadrukken dat beleggen ook risico’s met zich meebrengt. Je kunt een deel van je inleg verliezen. Als ik één advies mag geven: stel dat de markt instort, ga dan niet als een gek je geld van je Peaks account af trekken, maar blijf gewoon inleggen. Op de lange termijn gaan koersen ALTIJD weer stijgen dus raak niet in paniek. Beleg ook alleen met geld dat je voor langere tijd kunt missen. Ga dus niet beleggen met het geld dat bedoeld is voor je vakantie of een nieuwe wasmachine. Ben je overtuigd? Klik hieronder op de banner en download de app!

2 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment