Haal voordeel uit het coronavirus en stap over!

overstappen energiemaatschappij besparen

Het is eigenlijk gek, maar door de uitbraak van het coronavirus zijn een aantal zaken goedkoper geworden. En jij kunt daarvan profiteren. Zo staan de beurzen er niet zo goed voor en schieten veel bedrijven in de rode cijfers. Logisch, want er is wereldwijd minder transport, omdat veel fabrieken in China dicht zijn. De wereldeconomie heeft er gewoon onder te leiden. Daarnaast heb je nog de Brexit en ook Duitsland heel het economisch niet makkelijk. Zoals ik eerder HIER al schreef, kun je daarvan profiteren en ‘goedkoper’ aandelen kopen.

Maar nu las ik gisteren HIER dat de uitbraak van het coronavirus er ook voor heeft gezorgd dat de prijzen van energie omlaag zijn gegaan de afgelopen maanden. Ook het milde winterweer speelt hierbij een rol. Kan iemand zich deze winter één dag herinneren dat het overdag vroor? De vraag naar stroom en gas is dus een stuk lager. Gemiddeld is de stroomprijs de afgelopen 2 maanden 11,3% gedaald en de gasprijs gingen zelfs 13,5% omlaag. En mijn god, wat had ik nu graag over willen stappen! Maar mijn stomme ik was vorig jaar zomer vergeten over te stappen dus deden we dat alsnog in november. Anders hadden we over 3 maanden weer kunnen shoppen voor een nieuw energiecontract.

Wij stappen namelijk ieder jaar over. En sluiten dus alleen jaarcontracten af. Als je elk jaar de prijzen vergelijkt bij PriceWise kun je namelijk de beste deal voor jezelf uitzoeken. Daarvoor is het handig als je je verbruik paraat hebt. Dat kun je namelijk invullen op de site en dan komt er zo uitrollen wat de goedkoopste optie is voor jou. Weet je je verbruik niet? Geen probleem, maar dan wordt er een gemiddeld verbruik genomen voor de berekening. Je kunt dan iets lastiger vergelijken met de prijs die je nu betaalt voor je energie.

Ben je dus al een tijdje vaste klant, grijp dan nu je kans en stap over. Het is namelijk zo ontzettend makkelijk. Je vult op PriceWise dus je verbruik in, klikt op de goedkoopste optie, en vult je gegevens in. Vervolgens bevestig je je aanvraag via de mail. Je nieuwe energieleverancier regelt meestal de opzegging van je oude energieleverancier. Het meeste werk zit hem nog in dat je naar je oude én naar je nieuwe leverancier de meterstanden moet doorgeven. Maar van beiden krijg je gewoon een mail met een link naar de plek waar je dat kunt doen. Naar de oude stuur je de meterstanden door voor de eindafrekening, naar de nieuwe voor een beginstand.

Oohja, vergeet de cashback acties niet! Dat is eigenlijk nog het grootste voordeel van overstappen, je kunt gebruik maken van de cashback acties. Dat kan oplopen tot €250,-. Meestal zit dat bedrag op de site van PriceWise verrekend het maandbedrag, in werkelijkheid krijg je het geld van de cashback actie bij je jaarafrekening terug. Maar daar doen wij het dus voor. Ik heb even uitgerekend wat overstappen op dit moment ons zou opleveren: het zou ons €260,- hebben gescheeld, zelfs mét cashback actie die we nu nog hebben.

Denk je mwah, ik stap lekker niet over, ook al is mijn contract verlopen, dan moet je zeker blijven zitten. Maar dan komt de trouweklantenboete om de hoek kijken. Er is dus gebleken dat oude contracten vaak flink duurder zijn. Dus zit jij al jaren bij een energiemaatschappij en vind je overstappen gedoe, dan kan het zomaar zijn dat je HONDERDEN euro’s per jaar meer betaalt dan nodig is. Over die trouweklantenboete heb ik eerder geschreven, lees dat HIER.

Voor degenen die graag even willen vergelijken om te zien hoeveel ze goedkoper uit kunnen zijn door over te stappen, klik dat vooral op één van de banners van PriceWise in dit artikel. Een vergelijking maken is namelijk altijd gratis en je kunt direct zien wat het je scheelt! Succes met overstappen!

5 Responses

    • Ik gebruik zelf altijd PriceWise, vandaar :p Ik heb zelf ook eens vergeleken maar de prijzen zijn overal hetzelfde, ervaarde ik toen 🙂

        • Weet ik eerlijk gezegd niet, maar ik vind zelf PriceWise heel fijn om mee te werken, dus daar plaats ik dan advertenties van. Zaken waar ik zelf geen ervaring mee heb, wil ik niet promoten zegmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment