Energiemaatschappij: Waarom overstappen loont!

overstappen energiemaatschappij besparen

Vorige week heb ik een blog gepost met een reminder voor LAGERE MAANDLASTEN. Daarin schreef ik dat we weer minder gingen betalen voor onze autoverzekering maar dat het ook tijd is om de overige kosten onder de loep te nemen. Daarbij schreef ik ook dat het voor ons ook weer tijd was om te overstappen naar een andere energiemaatschappij. Dat doen we namelijk elk jaar om dus elk jaar weer gebruik te kunnen maken van een cashbackactie. Daarnaast veranderen de prijzen voor gas en elektriciteit ook voortdurend en is steeds een andere maatschappij voor ons de goedkoopste.

We hebben ons er inmiddels weer in verdiept en stappen dus weer vanaf 1 november over. Het kost ons echt een kwartier tijd om even te vergelijken en de aanvraag te doen. Daarvoor hebben we ons verbruik erbij gepakt sinds de laatste keer dat we zijn overgestapt. Dat is 11 maanden geleden, dus hebben we het verbruik omgerekend naar 12 maanden en deze gegevens hebben we ingevuld bij PriceWise. Wij gebruiken altijd PriceWise om te vergelijken omdat het gewoon erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is. We hebben onze gegevens en het verbruik ingevuld en daar rolden een aantal resultaten uit. Waar we ook wel een beetje trots op zijn is dat wij afgelopen jaar 100 m³ minder gas hebben verbruikt dan het jaar ervoor!

Op de site van PriceWise zie je meteen de goedkoopste optie bovenaan verschijnen. Je kunt kiezen om het bedrag per jaar te laten zien, of het bedrag per maand. Dit is uiteraard een indicatie en het uiteindelijke eindbedrag wordt vastgesteld na de aanvraag. Wij hebben dus gewoon de bovenste optie aangeklikt, de aanvraag ingevuld en verstuurd. Wij kregen na een paar dagen een mail van de nieuwe energiemaatschappij met de ingangsdatum van ons contract. Daarbij hebben we ook nog 14 dagen bedenktijd maar die hebben wij niet nodig. Ons nieuwe maandbedrag werd namelijk ook bekend en is maar liefst €29,- lager dan wij het afgelopen jaar hebben betaald!

Daar zijn wij natuurlijk hartstikke blij mee. Daarnaast krijgen wij ook nog een welkomstbonus van €180,-, maar die krijgen we pas aan het einde van het eerste jaar uitgekeerd bij de jaarafrekening. Daarnaast staat ons binnenkort ook nog de welkomstbonus van €225,- van vórig jaar te wachten omdat wij toen dus ook zijn gaan overstappen naar een andere energiemaatschappij. Die bonus krijgen we ook bij de jaarafrekening.

Normaal gesproken is het maandtarief bij overstappen niet zo groot, dus hoe komt het dat het nu €29,- in de maand scheelt? Heel simpel: zowel gas als elektriciteit zijn het afgelopen jaar echt flink goedkoper geworden. Dat was eerder dit jaar al zo, maar ik heb mijn huidige én mijn nieuwe contract naast elkaar gelegd en het scheelt écht knaken. Voor gas betalen we 4 cent per m³ minder, en voor elektriciteit betalen we per kwh ook 2 cent minder. Daarnaast verbruiken wij thuis steeds minder omdat we beter opletten, ook dat scheelt aanzienlijk. We zetten de verwarming minder hoog en we douchen minder lang. Alleen het stroomverbruik is toegenomen maar dat is te verklaren door het thuiswerken sinds maart. Er is namelijk altijd iemand thuis, waar er voorheen drie dagen per week niemand thuis was overdag.

Al met al zijn we tot nu toe erg tevreden, maar nog niet genoeg. Dit jaar nog zullen we wat kleine energiebesparende maatregelen uitvoeren in ons huis om het gas- en stroomverbruik meer te kunnen beperken. Hier zal ik later nog uitgebreid op terugkomen. Ik hoop wel dat je voor nu goed wakker bent geschud om ook eens naar je energiecontract te kijken en het overstappen naar een andere energiemaatschappij aan te durven. Nog niet overtuigd? Lees dan DEZE BLOG en bespaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment