De Amerikaanse verkiezingen en de beurskoers!

amerikaanse verkiezingen en beurskoers

Wanneer een land verkiezingen houdt, horen we dat misschien een keer op het nieuws, wordt verteld wie er gewonnen heeft en dat was dat. Bij de Amerikaanse verkiezingen begint de aandacht echter al een jaar van tevoren. Alles is volledig uitgelicht. De voorverkiezingen, de debatten tussen president-kandidaten maar ook tussen de ‘running-mates’. Ik denk zelfs dat er voor de Amerikaanse verkiezingen meer aandacht is dan voor onze eigen verkiezingen die in maart zullen plaatsvinden! Nu moet ik zeggen dat ik niet echt een VS-fan ben. Ik denk dat dat komt omdat ze zichzelf ‘The Greatest Country on Earth’ noemen, terwijl er echt veel grote problemen zijn en ik zo al 10 landen kan bedenken waar je als normale burger beter af bent als in de VS. Er is gewoon veel armoede, veel verdeeldheid en veel problematiek.

Maar dat neemt niet weg dat de VS een grote invloed hebben op de rest van de wereld. Dat is volgens mij vooral gekomen door hun rol in de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag kijkt de hele wereld dus nog steeds op tegen het grote Amerika. De verkiezingen hebben daarom dus ook grote invloed op allerlei sectoren, waaronder de financiële markt. Verkiezingen hebben altijd een invloed op de beurskoers. Bij de ene president is die invloed groter geweest als bij de andere president, maar er gebeurd altijd wel iets. En normaal gesproken heb ik zelf altijd wel een idee van wat er kan gebeuren wanneer de een of de ander gekozen wordt, maar ik merk dat ik dat nu wel lastig inschatten vind.

DE VERANDERINGEN IN BELASTING IN 2021!

Heel eerlijk: ik vind Trump niet zo’n leuke man. Om het voorzichtig uit te drukken. Dat mag natuurlijk iedereen voor zich weten. Maar ik weet wel dat hij zijn best heeft gedaan voor belastingverlagingen voor grote bedrijven en rijke mensen. Die zullen wellicht dus best blij met hem zijn. Ik dacht eerst dat de koers flink zou zakken als hij aankomende dinsdag verkozen wordt, maar ik ben daar niet zo zeker van. Zijn grote voordeel is dat iedereen al weet wat hij doet. Wanneer hij herkozen wordt, zal er niet drastisch iets veranderen. Voor Biden ligt dat anders. Hem kennen ze niet als president. De toekomst wordt daardoor een beetje onzekerder voor de rijken en grote bedrijven. Deze bedrijven gaan misschien weer zwaarder belast worden. Ik dacht zelf dus eerst dat de beurskoers zou gaan stijgen wanneer Biden gekozen wordt, maar ik ben daar dus ook niet zo zeker van.

Ik vind het behoorlijk interessant, want de afgelopen week was voor mijn aandelen en ETF’s niet bepaald een topweek. Het was eerder een rotweek. Maargoed: lange termijn visie YEAH! Ik laat me niet uit het veld slaan. Van mij mag de boel nog wel wat lager eigenlijk, kan ik goedkoop bijkopen en alles vasthouden voor de toekomst. Maar waar ik ook erg benieuwd naar ben is hoe jullie hierover denken. Dus laat vooral een reactie achter!

HIER VIND JE HET LAATSTE NIEUWS OVER DE AMERIKAANSE VERKIEZINGEN!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment