Een €250,- challenge voor februari!

Last modified date

Comments: 0

€250,- challenge in februari

Ik vertel niemand iets nieuws als ik zeg dat we nog steeds met maatregelen zitten. Helaas pindakaas maar het is wel nodig. Ik denk dat ik ook echt niet de enige ben als ik zeg dat ik er tegelijkertijd écht wel een beetje klaar mee ben. We houden vol, maar het is niet makkelijk. Een positief financieel gevolg van de maatregelen is dat een hoop mensen meer geld overhouden. Logisch, want alle leuke dingen die geld kosten, kunnen we niet meer doen. Daardoor hebben we met zijn vorig jaar het dubbele gespaard als het jaar ervoor. Wij merken dat ook. Ons potje ‘uitjes’ blijft elke maand onaangeroerd. Wij houden ook meer over, maar het kan beter. Dus tijd voor een challenge!

Ondanks dat we dus minder uitgeven, bestellen we wel regelmatig pakketjes en eten. Dat kan minder. Ik heb voor februari dus bedacht dat we alles moeten gaan doen met  €250,-. Dat lijkt veel, maar we hebben ook een dochter van bijna 2 en daar moeten we wel gewoon gezonde dingen voor op tafel blijven zetten. En luiers kopen. Van die €250,- euro moeten we alles doen buiten de vaste laten. Dus we gaan er boodschappen van doen en andere zaken die op ons pad komen dus ook benodigdheden van de drogist maar ook cadeautjes en benzine. Nu gebruiken we de auto niet zo veel, we werken allebei vanuit huis. Maar mijn ouders wonen wel 115 km verderop en daar hebben we wel benzine voor nodig.

FINANCIEEL SNIJDEN IN JE ETEN DOE JE ZO!

De tactiek is als volgt. Op onze lopende rekening staat nu nog €250,-. Ik houd elke dag bij wat we uitgeven. Als het op is, is het op. We hebben nog wat voorraad, ik ga proberen daar zo veel mogelijk van op te maken. Daarnaast ga ik proberen zoveel mogelijk boodschappen te scoren met Too Good To Go. Vooral bij Lidl, want daar krijg je fruit en groente. De plaatselijke slager doet ook mee, met één box van de slager kunnen wij waarschijnlijk twee weken vooruit. Wij eten namelijk niet elke dag vlees. Benzine tank ik alleen het bedrag dat we nodig hebben. Normaal gooi ik de tank helemaal vol. We bestellen geen producten die we niet 100 % echt nodig hebben. Verder letten we goed op de aanbiedingen. Dat doen we sowieso wel maar nu écht.

Ik zal elke maandag een update geven over de stand van zaken, maar ik zal vaker iets posten op Instagram, dus volg me! Hoe hebben we het gedaan, hoeveel hebben we opgemaakt, waar aan hebben we het opgemaakt en wat is er nog over? Vind je het een leuke challenge, doe dan vooral mee! Laat me weten hoe het gaat in de comments, via Instagram of via de mail! Het hoeft natuurlijk niet met hetzelfde bedrag, kies iets wat bij je past. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment