Update €250,- februari challenge week 1

Last modified date

Comments: 3

update €250,- februari challenge week 1

Vorige week heb je HIER kunnen lezen dat we een challenge wilden gaan doen voor februari. We hebben onszelf een strak budget toebedeeld van €250,- om deze maand alles van te doen buiten wat we kwijt zijn aan vaste lasten. Wat dus valt onder die €250,-: boodschappen, benzine, cadeautjes en andere benodigdheden. Normaal gesproken hebben we voor deze zaken een budget dat een stuk hoger ligt maar ik wilde weten of we het ook met veel minder kunnen doen. De eerste week van februari is voorbij, daarom is het tijd voor een update.

Ik ben in ieder geval tot de conclusie gekomen dat het dus écht een challenge is. Het gaat namelijk niet echt goed. Of helemaal niet. Normaal gesproken kan ik me prima houden aan ons boodschappen budget, maar dat ligt nu natuurlijk een stuk lager én we moeten er echt alles van doen. De tussenstand na week 1 is dan ook: €105,-! We hebben voor de komende drie weken dus nog maar €145,- over! Mijn god. Dit is dus echt veel moeilijker dan dat we van tevoren hadden gedacht. En als ik dan bedenk wat we voor die €105,- hebben gedaan.. echt geen gekke dingen. Ik zal hieronder een lijstje met zaken zetten die we ervan hebben gekocht.

Bij de supermarkt:

 • 20 pakken houdbare melk (grootste uitgave, maar 1+1 gratis! Dat kon ik echt niet laten liggen voor de challenge! Kostte €12,45 als ik het me goed herinner)
 • 300 gram gehakt, 2 pakjes kipschnitzels, 400 gram kippendij.
 • Verspakket Nasi Goreng (met 35% korting)
 • Satesaus
 • Snijbonen 400 gram
 • Pastasaus
 • Kilo aardappelen
 • 2 flessen wijn
 • Wenskaart
 • Paar potjes Olvarit (dochter lust de helft van wat ik kook niet, dus hebben we deze altijd achter de hand)
 • Zak chips en zoute sticks
 • Bos bloemen (Vriend was vergeten dat we een challenge doen, schade €8,-)
 • Paar toetjes
 • 400 gram kaas in plakken
 • En nog wat dingen die ik nu waarschijnlijk vergeten ben *note to self: bonnetjes bewaren komende week*

Verder:

 • €35,- benzine

Bij de supermarkt hebben we dus veruit het meeste uitgegeven. De melk kostte dus het meest. Er gaan hier echter drie pakken per week doorheen en als de aanbieding er is, sla ik mijn slag. Verder had ik spullen gehaald om pasta te maken voor 2 dagen, pasta zelf hadden we nog in voorraad. Vanavond eten we deze dus weer. Verder is mijn vriend creatief geweest met de aardappelen en heeft zelf friet uit de oven gemaakt met wat kipschnitzels als alternatief voor kroketten. Het verspakket Nasi Goreng moest ik dezelfde avond al maken, maar hier hebben we drie dagen van gegeten. Het is voor 4 personen, maar sinds mijn maagverkleining eet ik halve porties en mijn vriend is ook geen grote eter, dat was dus een meevaller. Snijbonen liggen er nog, die ga ik morgen koken maar kunnen wij ook zeker één dag van eten, mogelijk blijft er genoeg over voor dochter om er woensdag nog iets van te eten. Verder hebben we nog wat lekkers gehaald voor het weekend. Fruit hoefden we niet te kopen, er lag nog genoeg. Verder zijn we nog voor €35,- gaan tanken. Rib uit ons lijf tijdens deze challenge, maar waarschijnlijk hoeven wij deze week dan niet meer te tanken.

Tactiek voor de komende week nog maar eens op papier zetten. We hebben dus nog wat spullen liggen in de vriezer, zoals 2 potten soep. Maaltijdsoep it is, dus. Daar hebben we dan alleen nog wat brood bij nodig. Verder ga ik weer grotere porties koken zodat we daar meerdere dagen van kunnen eten. Voor onze dochter hebben we nog hapjes in de vriezer liggen van de afgelopen periode, deze gaan wij ook maar eens ontdooien. Anders moeten we die ook weggooien straks en dat zou ook erg zonde zijn. Verder nog slimmer inkopen en geen melk meer inslaan!

Volgende week dus weer een update, maar ik update vaker tussendoor in mijn stories op Instagram, dus volg me! Ik ben te vinden met @Methetzelfdegeld.

3 Responses

 1. Benzine is dat wel een boodschappen post?
  Wat helpt is om te weten wat je verbruikt. Hoeveel dagen bepaalde boodschappen meegaan.
  Starten is al een goede eerste stap. Succes.

  • Nee, bij ons valt benzine normaal niet onder boodschappen. Daar hebben we een apart potje voor. Maar daar ging deze challenge ook niet over. We willen weten of we buiten onze vaste lasten de maand kunnen doorkomen met €250,- in totaal. Dus daar zitten alle variabele lasten in. Niet alleen boodschappen, maar dus ook benzine, cadeautjes, kleding etc. Ik heb het daarom ook expres geen boodschappen challenge genoemd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment