Update €250 februari challenge week 2

Last modified date

Comments: 0

Update €250 februari challenge week 2

Vandaag hebben we er twee weken van onze februari challenge op zitten. De eerste week verliep redelijk dramatisch met een totale uitgave van €105,-. Een flinke aanslag op ons totale budget dus. Deze week ging het gelukkig een stuk beter. Even een recap: van die €250,- willen we dus alles doen wat niet onder de vaste lasten valt. Denk hierbij aan boodschappen, uitjes, benzine, cadeautjes etc.

Vorige week kwam ik tot de conclusie dat het wel écht een challenge is. Het is niet makkelijk. We doen namelijk helemaal geen bijzondere dingen van het geld, behalve een beetje boodschappen en wat benzine. Deze week hebben we het beter gedaan als de eerste week. We hebben namelijk €74,30 uitgegeven, vorige week was dit €105,-. Ik weet denk ik wel waar het verschil hem in zit, namelijk dat ik in de eerste week flink houdbare melk heb ingeslagen, en er van het geld ook een bos bloemen is gekocht. De afgelopen week heb ik minder boodschappen in huis gehaald, namelijk alleen voor die week. Hieronder een lijstje van spullen die ik afgelopen week heb gekocht:

Uitgaven:

  • Voor maandag hadden we al eten in huis, geen boodschappen nodig
  • Voor dinsdag heb ik ook geen boodschappen gehaald. Mijn vriend at met onze dochter bij mijn schoonouders omdat ik tot laat aan het werk was. Ik at zelf een bakje kwark (hoera voor de maagverkleining waardoor ik niet veel nodig heb).
  • Voor woensdag hebben we een bak ingevroren soep uit de vriezer gehaald, geen boodschappen voor nodig gehad. Voor dochter hebben we een potje Olvarit gekocht.
  • Donderdag aten we gebakken aardappeltjes met peentjes uit pot en varkenssnitzels die we kregen van mijn schoonouders.
  • Vrijdag aten we pasta uit de voorraad, gehakt en saus moest ik wel nog kopen.
  • Zaterdag aten we tortilla’s, daarvoor heb ik naast de tortilla’s nog 300 gram gehakt, een avocado, geraspte kaas, kruiden, crème fraise, sla en salsa gekocht.
  • Zondag hebben we een broodje vegetarische rookworst gegeten.
  • Verder kochten we nog een netje mandarijnen en wat bananen, een kilo kwark, 3 kaasjes voor €5,-, toetjes en koekjes voor dochter, een fles frisdrank, een zak chips, 20+ kaas, en cheese dippers in de aanbieding.
  • We hebben voor €20,- getankt.

Zoals je leest hebben we dus niet echt gekke dingen gekocht. Die kaasjes waren relatief nog het duurst aangezien ze dezelfde avond op waren. We hebben ook een paar keer gegeten uit voorraad of bij anderen gegeten en toch komen de boodschappen dan nog uit op €54,30,-, met de benzine komt daar dus nog €20,- bij. Het zet me wel aan het nadenken omdat ik weet dat er gezinnen zijn die wekelijks moeten rondkomen van €60,- en dus echt binnen dat budget moeten leven. Voor ons is dit puur een experiment om te kijken of wij dat zouden kunnen, en ik denk eerlijk gezegd niet dat we het gaan halen. Terwijl zo veel anderen geen andere optie hebben dan zich te houden aan het budget.

Hoewel het dus niet makkelijk is, heeft dit experiment voor mij wel al een doel gediend. Namelijk bovenstaand besef. Desalniettemin gaan we wel gewoon door. We hebben ongeveer €180,- uitgegeven. Ik hoop dat we komende week rond de €50,- kunnen blijven. Dan zal ik ook weer een update plaatsen. Vergeet me in de tussentijd niet te volgen op Instagram @Methetzelfdegeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment