Over Met Hetzelfde Geld

Welkom!

Aan jou, lieve lezer, maar ook aan mezelf, nieuwe blogger. Dat je dit leest betekend dat jouw ogen zijn geopend. Net als de mijne een tijdje terug. Jij wilt overzicht in je financiën en er in de toekomst financieel goed voor staan. Net als ik. Hoe je dat zou kunnen doen kan je op deze website lezen.

Even kort over mij voor we terug gaan naar waar het eigenlijk om gaat op deze website: geld besparen en geld verdienen. Ik ben Sophie, 27 jaar oud en woon samen met mijn verloofde en dochter van 1 jaar oud. Wij hebben in 2018 een huis gekocht op één loon (hallo onbewuste goede financiële beslissing) waar we de komende jaren nog willen blijven wonen. Vriend werkt full-time, ik werk 24 uur. Samen verdienen wij ongeveer 1,5 keer modaal. De reden dat ik een blog over geld begin is omdat het voor ons zo makkelijk is om méér over te houden, dat ik denk dat meer mensen dit kunnen en ik die tips net zo goed gewoon kan delen, gebundeld op één website.

Terug naar oktober 2019. Ik stuitte op een forum waar werd gesproken over geld, en iemand noemde dat iedereen kan besparen en geld over kan houden. Op dat moment ging er bij ons ongeveer net zo veel geld uit als dat er binnenkwam. Ik ben informatie op gaan zoeken op talloze websites over HOE je dan kunt besparen. Dat was voor ons helemaal niet mogelijk, dacht ik. Fout gedacht. Tussenstand januari 2020: we houden nu minimaal €700,- in de maand meer over. ZEVENHONDERD EURO! Door gewoon overzicht te creëren in ons uitgavenpatroon, een keer goed te schrikken van onze uitgaves en de bezem door de financiën heen te halen. Zijn we er minder gelukkig geworden van minder geld uitgeven? Nee! Sterker nog: we hebben spaardoelen gesteld voor het eerst in ons leven om onze bucket-list wat verder af te vinken. Die we nog gaan halen in dit tempo ook.

Jij hebt ook overzicht nodig. Ja? Ja! Geloof me. Zonder overzicht weet je niet waar je geld heen gaat en waar je geld laat liggen. Binnenkort schrijf ik een artikel over kasboekjes. Een kasboekje klinkt heel ouderwets maar vind ik essentieel voor het zo gewilde overzicht. De komende tijd ga ik meer posten over hoe we stap voor stap de lasten hebben verlaagd en in de uitgaven hebben gesneden, zonder dat dit pijn doet. Tevens ga ik nog meer doen om een gezonde financiële toekomst tegemoet te gaan en zal hierover posten.

Ben je zo jong dat je nog thuis woont en nog niet veel vaste lasten hebt? Lees dan ook vooral mee! Goede keuzes maken nu, levert heel veel op later, al klinkt dat nog heel ver weg. Ook voor mij! Als ik nu 18 was had ik een heleboel zaken anders aangepakt en andere keuzes gemaakt.

Voor nu wens ik al mijn lezers veel geldplezier!

Voor vragen kun je altijd mailen naar info@methetzelfdegeld.nl.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie