Héél goedkoop verzekeren doe je bij Deck.

deck verzekeringen goedkoop reisverzekering inboedelverzekering aansprakelijkheidsverzekering

Zoals je wellicht hebt gelezen in mijn blogpost over financieel overzicht, misten wij nog een hoop verzekeringen. Dat komt omdat wij ons er nog niet zo goed in hadden verdiept. De opstalverzekering loopt bij ons via de VvE. En verder hebben wij een overlijdenrisicoverzekering en de verplichte auto- en zorgverzekeringen. Verder niets. Ook heb ik eerder een blogpost geschreven over wat je wel en niet zou moeten verzekeren. Hierin staat vooral dat zaken moet verzekeren waarvan je het risico niet kunt of wilt betalen. Dat is voor iedereen natuurlijk een persoonlijke overweging. Ik heb toen een aantal soorten verzekeringen besproken. Maar een aantal ook niet.

Voor mij zijn op dit moment twee verzekeringen interessant om naar te kijken die ik voorheen nog niet heb behandeld. Als eerste de aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt schade die je aan je eigen spullen, maar ook aan andermans spullen toebrengt. Ook letselschade die je bij iemand anders hebt veroorzaakt is verzekerd. En met een baby in huis die de eerste ‘schade’ al heeft veroorzaakt, is dat geen overbodige luxe. Gelukkig was het een glazen fruitschaal, geen dure vaas. De tweede verzekering die voor mij op dit moment interessant is, is de inboedelverzekering. Deze dekt schade aan je spullen in huis, of in de berging, als die schade is veroorzaakt door brand, inbraak of storm. Dit zijn dus risico’s die ik graag af wil dekken.

Maar ik vind die verzekeringen over het algemeen niet héél erg goedkoop. Dat komt omdat er vaak helemaal geen, of weinig eigen risico is bij dit soort verzekeringen. Dat maakt het heel makkelijk om mee te frauderen en dit gebeurd ook op grote schaal. Vraag maar eens rond in de koffiekamer op je werk wie er wel eens een kapotte ray-ban zonnebril heeft geclaimd bij de verzekering. Omdat er zo veel schade wordt geclaimd én omdat de eigen risico’s laag zijn, wordt er dus makkelijk schade ingediend. En zijn de premie’s die relatief hoger.

En toen vond ik Deck. Deck verzekeringen richt zich op grotere schades. Je hoeft bij hun dus niet aan te komen met een claim voor je zonnebril van €80,-. Ook bieden zij een hoog eigen risico. Waarom zou je dat in godsnaam willen? Is wat ik je bijna hoor denken. De premie is daardoor veel lager. Je wilt immers alleen het risico afdekken dat je niet wilt of kunt betalen. Áls ik dan eens grote schade heb, dan ben ik bereid om daar dus eerst een eigen risico over te betalen. Bij Deck kun je kiezen tussen een eigen risico van €500,- , €750,- en €1000,-. Ik vind zelf het eigen risico van €1000,- acceptabel. Daarmee wordt de kans op fraude van op kleine claims al een stuk kleiner. Daarnaast proberen ze de geleden schade zoveel mogelijk te herstellen. Dus zij betalen de rekeningen zoveel mogelijk zelf. Als verzekerde krijg je dus zo min mogelijk het geld zelf uitgekeerd. Ook dit is een maatregel om fraude zo veel mogelijk tegen te gaan. En heel eerlijk, ik heb geen zin om mee te betalen aan de fraude van een ander, wat je bij andere verzekeraars dus wel doet.

Bij Deck sluit je een pakket aan verzekeringen af die je zelf kunt samenstellen. Je kunt hierbij kiezen uit de inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, reisverzekering en auto-, brommer- en motorverzekering. Wij zijn dus geïnteresseerd in de eerste twee verzekeringen. Als ik al mijn gegevens invul op de site van Deck, en een eigen risico van €1000,- kies, komt daar een premie uit rollen van €14,31 per maand! Daarvoor zijn de schades die ons hele gezin maakt dus verzekerd. Vergelijken we dat met andere verzekeraars, dan ziet dat er dus zo uit:

Deck inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering

Wij zijn niet van plan op dit jaar op vakantie te gaan, maar volgend jaar wel. Dan is een reisverzekering wel zo fijn. Stel dat ik die ook ga afsluiten bij Deck, dan betaal ik voor het hele pakket €15,47 per maand! Als je dat gaat vergelijken met het onderstaande plaatje, zie je dat het voordeel dus nog veel groter is! Ook heb ik de autoverzekering vergeleken, maar die houd ik bij de huidige partij verzekerd.

Deck Inboedelverzekering aansprakelijkheidsverzekering en reisverzekering.

Voor mij was het dus heel snel beslist, ik heb mijn verzekeringen dus ondergebracht bij Deck. Ik heb hierbij gekozen voor een jaarbetaling in plaats van de maandbetaling, omdat je bij een jaarbetaling ook nog eens 2,5% jaarkorting krijgt. Dan is de verzekering dus nóg goedkoper. Wil jij ook zo goedkoop uit zijn? Bereken dan je premie via de banner hieronder en sluit je verzekering af!

Dit artikel bevat een affiliate link. Dat is de banner van Deck. Het houd in dat ik een kleine vergoeding krijg, mocht je de overstap maken naar Deck via die banner. Dat kost jou gegarandeerd helemaal niks (maar je houd er wel een hele lage premie op je verzekeringen aan over). Ik maak alleen reclame voor bedrijven waar ik het volste vertrouwen in heb en waarvan ik denk dat het op mijn blog past. We willen namelijk met zijn allen geld sparen of besparen. Niet onnodig uitgeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie