Hoe wij maandelijks €70,- konden besparen op AL onze vaste lasten.

Laatst gewijzigde datum

Reacties: 0

besparen op vaste lasten

In oktober heb ik werkelijk al onze vaste lasten onder de loep genomen en ben ik gaan kijken waar we op konden besparen. Onderaan de streep bleek dat een heleboel te zijn! We hebben gekeken naar abonnementen, verzekeringen en andere vaste lasten. Ik ga hieronder vertellen hoe we dat hebben aangepakt. Het is immers zaterdag, dus vandaag of morgen zou jij hetzelfde kunnen doen. Helemaal als je dit gelezen hebt!

Als eerste hebben we gekeken naar ons Alles-in-één internet pakket. Daar heb ik al een uitgebreid artikel over geschreven. Die kun je HIER lezen. De weg voor ons was: bellen en zogenaamd opzeggen. We kregen uiteindelijk 6 maanden €21 korting aangeboden op een pakket van €51,-. Dus dat is zeker de moeite waard.

Vervolgens hebben we gekeken naar onze energieleverancier. Wij stappen dus elk jaar over. Veel aanbieders hebben cashback acties voor nieuwe klanten. Meestal word dat pas verrekend bij de jaarnota, maar de korting kan zomaar €250,- zijn. Wij pakken die korting dus elk jaar. Je moet er dan natuurlijk wel aan denken dat je een jaarcontract afsluit, en niet voor 3 jaar. Ook hier heb ik eerder een artikel over geschreven. KLIK HIER. Kun je ook meteen vergelijken en afsluiten. Is zo gepiept. Wat we hierop precies besparen weet ik niet, dat ligt natuurlijk ook aan het verbruik. Ik ga hier gewoon even uit van de korting van €250,- per jaar, dus €20,83 per maand.

De telefoonabonnementen liepen af in november. Dus wij zijn meteen gaan shoppen. Nu vond ik dat wij niet zo’n duur abonnement hadden hoor, wij hadden alles onbeperkt voor €25,- per maand. Sim Only, uiteraard. Toestel kopen we altijd los. Ik ben een nerd, dus ik geef hier wél graag centjes aan uit. Maar thuis gebruik ik altijd Wifi en op het werk ook. Dus wat maak ik maandelijks op aan internet? Na even checken bleek dat ik écht niet boven de 5 GB uitkwam. Bellen doe ik wel veel. Ik heb nu dus een abonnement voor 7 GB voor de zekerheid, en onbeperkt bellen. Voor €17,- per maand. Dus €14,- besparing per maand, want voor mijn vriend geldt hetzelfde. Klik HIER om te kijken of jouw telefoonabonnement ook goedkoper kan.

Toen waren de verzekeringen aan de beurt. Wij hadden allebei een reisverzekering lopen maar we zijn al een jaar niet weggeweest op een weekje Drenthe na. Als daar iets kapot was gegaan hadden we dat zelf wel kunnen aftikken, en voor zorg konden we gewoon overal terecht. De komende tijd hebben we ook geen verre vakanties op de planning staan. Die reisverzekering hebben we dus gewoon opgezegd. Scheelde in totaal weer ongeveer 8 euro in de maand, omdat we die allebei nog hadden. Aan de andere kant hebben we wél een hele goedkope inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering afgesloten bij Deck waar ik zéér positief over ben. Daarover kun je HIER meer lezen. De auto verzekering heb ik even opnieuw vergeleken en kon bij een andere partij €4,- per maand goedkoper. Lees HIER of jouw autoverzekering goedkoper kan. Waarschijnlijk wel!

Ook hebben we gekeken naar overige vaste lasten. Ik wist het niet eens, maar we hadden nog een Spotify abonnement lopen waar we geen gebruik van maken. €9,99 in de maand erbij. Voor Netflix betaalden we €10,99 in de maand. Voor HD beeld wat ik dus niet eens merk. Ook worden er hier geen twee schermen tegelijk gebruikt. Dus we hebben nu voor het goedkoopste Netflix abonnement gekozen voor €7,99 euro per maand.

Die paar euro die het steeds scheelt lijkt helemaal niet veel. Maar als we alles even bij elkaar optellen, komen we uit op een besparing van gemiddeld €70,- in de maand! Dat is al €840,- per jaar dat we besparen zonder er iets voor te hoeven laten. Ik gun dit iedereen. Lees vooral de blogs waar ik naar verwijs in deze blog en laat me weten hoeveel jij hebt bespaard door al je vaste lasten na te lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie