Waarom social distancing goed kan zijn voor jouw portemonnee, deel 2.

Laatst gewijzigde datum

Reacties: 2

social distancing goed voor de portemonnee

Gisteren schreef ik over het doel van social distancing en dat wij thuis veel minder geld opmaken omdat we vooral binnen zitten. Dat scheelt al een hoop centen. Wij hebben zelf al onze vaste lasten al onder de loep genomen dus dat is iets waar we ons op dit moment helaas niet mee bezig hoeven te houden. Ik heb wel een aantal tips over hoe jij deze tijd kunt gebruiken om ook te besparen op je vaste lasten.

Nummer 1 voor dit moment is Netflix. Omdat er zoveel mensen en kinderen thuis zitten, streamen we massaal films en series op Netflix. Om dat aan te kunnen heeft Netflix de beeldkwaliteit omlaag gebracht. Dat merk je natuurlijk nauwelijks, maar je betaald waarschijnlijk wel voor HD beeld. Ikzelf kwam er een tijd geleden achter dat je helemaal geen €10,99 hoeft te betalen voor je abonnement. Er is namelijk ook een basis abonnement voor €7,99. Je hebt dan gewoon normaal beeld, geen HD en je kunt dan maar met één beeldscherm tegelijk kijken. Maar HD beeld bieden ze nu toch al niet -maar je betaalt er wel voor-, dus waarom zou je je abonnement niet aanpassen naar het basis abonnement? Scheelt je €3,- in de maand en het is in 5 minuten geregeld. Heel eerlijk, ik heb het verschil in beeldkwaliteit nooit gemerkt.

Dan de energierekening. Is jouw contract al maanden of jaren afgelopen maar vind je dat je wel lekker zit bij je huidige energiemaatschappij? Dan is deze tip voor jou! Stap over! Dit is het moment, echt waar. Door de milde winter en minder vraag naar olie zijn de gas- en stroomprijzen ongeveer 12% gezakt. Daarnaast krijg je bij een overstap vaak een flinke welkomstkorting. Die wordt wel pas verrekend bij de jaarnota, een jaar later dus, maar het is een leuk vooruitzicht. Als je je verbruik ongeveer weet, kun je een hele goede vergelijking maken bij bijvoorbeeld PriceWise. Ik gebruik PriceWise zelf altijd als ik weer een wil overstappen en ik vind het fijn werken. Als je je verbruik niet precies weet, kan PriceWise een goede inschatting maken, waardoor je toch makkelijk kunt vergelijken. Overstappen is in 10 minuten geregeld. Het meeste werk zit hem nog in het online doorgeven van de meterstanden, waar je gewoon mail over krijgt. Opzeggen bij je oude energiemaatschappij hoeft ook niet, dat regelt de nieuwe partij. Je kunt hier écht honderden euro’s mee besparen.

Wat ook een flinke besparing kan opleveren, is het vergelijken van de autoverzekering. Vaak kun je de autoverzekering dagelijks opzeggen, soms maandelijks. Daarvoor zou je even de polis moeten bekijken. Maar bijna alle autoverzekeringen kunnen goedkoper, je moet er alleen zelf even achteraan gaan. Ik heb vorig jaar onze huidige auto gekocht en ben na een paar maanden overgestapt naar een andere verzekeraar omdat die €4 per maand goedkoper was. Ook hiervoor kun je terecht bij PriceWise. Wil jij die moeite niet doen voor €4,-? Bedenk je dan dat als je al je vaste lasten langs loopt en overal een kleine besparing weet te realiseren, dat het uiteindelijk wel flink gaat aantikken. Zo besparen wij €70,- door gewoon een aantal zaken te hebben vergeleken. Dat heeft ons een middagje gekost.

Dit lijkt misschien een beetje reclame voor PriceWise, en dat is het eigenlijk ook. Want behalve voor je energie en autoverzekering kun je er voor nog meer zaken terecht. En heel eerlijk, als je van de banners in deze blog gebruikmaakt en je sluit een product af bij PriceWise, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Maar voor die vergoeding doe ik het niet eens. Ik ben oprecht blij met de besparing die wij hebben door het gebruik van PriceWise en gun jou dat ook. Die besparing levert mij namelijk veel meer op als die vergoeding. Het gaat mij er om dat ook jij makkelijk kan besparen op je vaste lasten, en ik ben van mening dat nu de perfecte tijd daarvoor is. We hebben geen feestjes om naar toe te gaan of plekken waar we moeten zijn, dus kun je net zo goed even je administratie overhoop halen.

De komende dagen plaats ik meer vaste-lasten-bespaar-tips! Houd de website dus goed in de gaten, wellicht kun je besparen op kosten waar je nu niet eens aan denkt!

2 reacties

  1. Voor mij is het in ieder geval veel goedkoper doordat ik geen kringloopwinkels meer bezoek.
    Ongemerkt gaat dat toch wel hard merkte ik toen ik eens een dagboek ging bijhouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie