Jouw autoverzekering kan (waarschijnlijk) goedkoper!

Laatst gewijzigde datum

Reacties: 0

besparen autoverzekering goedkoper

En dan verraad ik in de titel de clou van het verhaal eigenlijk al. Want ja, het is héél waarschijnlijk dat jouw autoverzekering goedkoper kan. En dat komt door het volgende: wij mensen zijn gewoontedieren. Als we eenmaal ergens verzekerd zijn, dan zitten we prima. En juist daarom is het goed om af en toe het zwarte schaap uit te hangen en te gaan shoppen voor je autoverzekering. Want het is natuurlijk verplicht om minimaal een WA-verzekering te hebben, maar dat betekent natuurlijk niet dat je verplicht bent de hoofdprijs te betalen. Check wel je polis even op de voorwaarden voor overstappen, bij sommige verzekeraars kun je dagelijks overstappen, bij anderen heb je een opzegtermijn of moet je minimaal een jaar bij ze verzekerd zijn.

Lees ook hoe je kunt besparen op je Alles-in-één internet pakket!

De prijs voor een autoverzekering is opgebouwd uit een aantal factoren. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk welke dekking je kiest. Voor de WA-verzekering betaal je het minste. Bij deze soort wordt de schade die jij aan anderen en hun bezittingen veroorzaakt vergoed vanuit de verzekering. Dat hoeft dus niet altijd een andere auto te zijn. Als jij bij iemand de woonkamer binnenrijd, wordt die schade dus ook vergoed. Deze dekking is vaak het meest geschikt voor auto’s die ouder zijn dan 8 jaar. Dan heb je de WA-casco verzekering, die ook sommige schades aan je auto vergoed, zoals ruitschade. Deze verzekering is vaak het meest geschikt voor tussen de 5 en 8 jaar oud. Ten slotte is er de All-risk verzekering, die alle schades aan je eigen auto vergoed. Deze verzekering wordt meestal gekozen bij nieuwe auto’s tot 5 jaar oud. Hoe hoog de premie is, hangt af van de verzekeraar. Bij verzekeraar A kan de WA-verzekering relatief goedkoop zijn, en de All-risk verzekering relatief duur, en bij verzekeraar B kan dit in verhouding zomaar andersom zijn. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook nog kiezen voor aanvullende verzekeringen als de inzittenden-verzekering.

Bij de prijsopbouw voor de premie kijkt de verzekeraar ook naar hoeveel schade-vrije jaren je hebt opgebouwd. De schade-vrije jaren kun je vinden op de polis van je huidige verzekering. Of je belt even. Dit is belangrijk, want hoe meer schade-vrije jaren je hebt opgebouwd, hoe minder risico jij bent voor een verzekeraar. Het laat voor de verzekeraar eigenlijk zien hoe goedkoop jij voor hem bent. Als jij 10 schade-vrije jaren hebt, betekend dat dat je 10 jaar premie hebt betaald, maar nooit daadwerkelijk schade geclaimd hebt, waardoor je alleen maar geld oplevert voor de verzekeraar. En hoe meer schade-vrije jaren je dus hebt, hoe minder premie je gaat betalen. Ook word er rekening gehouden met de regio waar je woont. In regio’s waar bijvoorbeeld meer auto’s worden gestolen of meer schade wordt gereden betaal je meer premie. Daarnaast word gekeken naar het merk en type auto dat je hebt, en hoe oud deze is. Hoe ouder de auto, hoe goedkoper. En een Opel is goedkoper te verzekeren dan een Rolls-Royce. Vergeet je leeftijd ook niet! Mensen van 18 betalen meer premie als mensen van 40, omdat jonge mensen gemiddeld meer schade rijden.

En lees hier hoe je bespaart op je Sim-Only abonnement!

Al deze factoren zorgen er dus voor dan er onder aan de streep een bedrag uit komt dat je zou moeten betalen aan de verzekeraar. Maar omdat er zoveel punten zijn om rekening mee te houden, kan de hoeveelheid premie die je betaalt per verzekeraar dus ook heel erg uit elkaar liggen. Als jij je nieuwe auto verzekerd hebt bij dezelfde verzekering als waar je je oude auto had verzekerd (hoi, Gewoontedier), ga dan heel snel vergelijken! Hetzelfde geldt als je al een jaar of langer niet hebt vergeleken. Of als je net verhuisd bent. Of een combinatie van bovenstaande factoren, WAAR WACHT JE DAN NOG OP?! Anyway, ik ging een paar maanden geleden vergelijken en voldeed niet aan bovenstaande zaken, en wist toch €4,- per maand te besparen. Lijkt misschien weinig, maar het kost je alles bij elkaar een half uurtje werk om te vergelijken, op te zeggen en een nieuwe verzekering aan te vragen. Ik was de volgende dag al ergens anders verzekerd. Bij PriceWise kun je supermakkelijk vergelijken en overstappen! Bovendien krijg je nu ook nog gratis pechhulp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie