Waarom social distancing goed kan zijn voor jouw portemonne, deel 3.

besparen tijdens social distancing

Ik heb deze week al een paar keer geschreven over de voordelen voor de gezondheid en het besparen op benzine en uitjes, nu we geacht worden zo veel mogelijk thuis te blijven. Gisteren heb ik geschreven dat het best een goed idee is om je vaste lasten eens door te lopen. Daarbij heb ik het gehad over Netflix, energie en de autoverzekering. Daar valt echt superveel op te besparen dus ga dat vooral lezen, als je dat nog niet gedaan hebt. Maar we hebben voorlopig nog een hoop tijd over om ook een aantal andere zaken aan te pakken in onze vaste lasten als we dan toch bezig zijn.

Nou ja, deze blog is eigenlijk voor jou. Ik heb al mijn vaste lasten al doorgelopen en door een paar wijzigingen door te voeren bespaar ik dus €70,- per maand. Heeft me een middag werk gekost. Loop je bijvoorbeeld je abonnementen een keer langs. Misschien heb je nog een abonnement waarvan je niet eens wist dat je het nog had. Zo hadden wij nog een Spotify abonnement waar we wel voor betaalden, maar geen gebruik van maakten. Althans, niet genoeg voor die €9,99 per maand. Zeg abonnementen op die je niet gebruikt! Nooit betalen voor iets waar je geen gebruik van maakt.

En loop ook je telefoonabonnement na. Vaak kunnen die gewoon aangepast worden, zelfs als je looptijd nog niet voorbij is. Bel jij bijvoorbeeld nooit maar heb je in je abonnement wel onbeperkt bellen zitten? Schroef dat terug naar 100 min! Of gebruik je 1 GB internet per maand terwijl je voor 7 GB betaalt? Ook terugzetten! Desnoods naar 2 GB voor de zekerheid. Ik heb dat een tijd geleden ook nagekeken en ging van €25 per maand naar €17 per maand. Mijn vriend deed hetzelfde dus besparen we daarmee €14 per maand. Wil jij weten of je ook kunt besparen? Klik dan HIER.

Je Alles-in-één internetpakket is ook zo’n kostenpost waar je vaak wat op kan besparen. Vaak sluit je daarvoor een jaarabonnement af en daarna laat je het meestal gewoon doorlopen. Dat deden wij ook. Maar één belletje naar de provider leverde ons een korting op van €21, en dat 6 maanden lang. Wij hebben gewoon gebeld met de mededeling dat we wilden opzeggen. Je krijgt dan bijna altijd een korting aangeboden. Eerder hebben we ook al eens gebeld dat we al jaren trouwe klant zijn en we graag gebruik zouden willen maken van een welkomstactie van nieuwe klanten. Als motivatie om vooral niet over te stappen, zegmaar. Ben je niet zo gehecht aan je provider, dan zou je daadwerkelijk kunnen overwegen om over te stappen. Vergelijken kan supermakkelijk bij PriceWise, en een goedkoper abonnement afsluiten ook. Bij PriceWise worden namelijk alle welkomstacties ook gewoon meegenomen in de vergelijking.

Vergelijk uw alles in één pakket eenvoudig & onafhankelijk bij PriceWise

Denk ook vooral aan je woon- en reisverzekeringen. Daar betalen mensen zich vaak ook blauw aan terwijl dat helemaal niet nodig is. Ik heb namelijk een briljante verzekeringsmaatschappij gevonden die op een hele slimme manier verzekert. De naam is Deck Verzekeringen. Door hun manier van werken is er geen fraude te plegen door mensen die elk jaar een kapotte zonnebril claimen, mede daardoor blijft de premie laag. Je verzekert alleen het risico dat je niet wilt of kunt lopen. Daarom heb je er een hoger eigen risico, en dus een lagere premie. Voor meer informatie, lees vooral HIER!

Een kostenpost die vaak over het hoofd wordt gezien zijn de bankkosten. Heb je enig idee wat je elke maand betaalt aan de bank voor je lopende rekening en/of spaarrekeningen? Ook op die kosten valt vaak te besparen door over te stappen naar een andere bank. Of er valt gewoon iets mee te verdienen. Want bij Knab betaal je nu het eerste jaar €2,50, én je krijgt €50,- cadeau wanneer je gebruik maakt van de gratis overstapservice. Goede deal vind ik, dus ik heb daar uiteraard gebruik van gemaakt. Voor meer info over knab, lees HIER meer!

Zoals je kunt lezen, valt er dus nog genoeg te besparen. Je doet jezelf echt een plezier door er een middagje voor te gaan zitten. Wij besparen daardoor al €840 per jaar. Dat is te veel om te laten liggen, vind ik. En doe het vanaf nu elk jaar. Als je er bovenop blijft zitten, ga je nooit teveel betalen. Succes, en laat me weten hoeveel jij hebt bespaard!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie