Slim gebruik van de proefperiode van streamingsdiensten.

thuis isolatie quarantaine verveling

Gisteren heb ik een blog geschreven over wat je allemaal nog kunt doen in en om je huis om je te vermaken tijdens deze gekke tijd. Ik was daarin ook vrij enthousiast aan het schrijven over hoe hoeveel tijd we eindelijk hebben om de series te bingen die nog op ons liggen te wachten. Dat stuk werd echter zo groot, dat ik voor de leesbaarheid van het blog van gisteren heb besloten om een aparte blog te maken, helemaal gewijd aan hoe je slim gebruik kunt maken van verschillende streamingsdiensten voor films en series. Voornamelijk vanwege de gratis proefperiode welke streamingsdiensten vaak aanbieden. Dus hier komt ‘ie.

Binge alle series die je nog wilde zien. En sluit daarvoor gewoon een abonnement af. Ik ben normaal tegen abonnementen, daar heb ik eerder over geschreven, maar met wat slim planwerk kun je het voordelig aanpakken. Zo kun je 7 dagen gratis kijken bij Disney+. Als je ook hier opzegt in die proefperiode, vervalt je abonnement dus na die periode en betaal je niets. In die 7 dagen kijk je dus gewoon wat je nog wilde zien. Niet alleen zijn hier bijna alle Disney films te zien, maar ook films van Marvel en alle Star Wars films kun je hier bekijken!

En dan kijk je wat je wilt zien op Amazon Prime, 30 dagen gratis uitproberen. Daarna kost het nog geen drie euro in de maand. Maar in de proefperiode opzeggen betekent weer helemaal gratis kijken. Als je daar dus alles gezien hebt wat op je lijstje stond ga je door naar videoland, ook weer 14 dagen gratis, met veel Nederlands aanbod. Binge je lijstje en zeg op.

Netflix had voorheen ook een proefperiode, maar dat hebben ze afgeschaft. Jammer, maar ook hier kun je slim gebruik maken van je abonnement. Een abonnement kun je afsluiten vanaf €7,99. Als je weet wat je wilt kijken, zorg je ervoor dat je zo veel mogelijk kijkt in één of twee maanden. Zo haal je alles uit je abonnement. Netflix heeft veel Original content. Dat betekend dat je het alleen daar kunt bekijken.

Verder is er nog Apple TV+ met alleen maar orinele content, zij bieden dus geen films en series aan die door anderen gemaakt zijn. Alle content komt uit de eigen hoge hoed. En zo kunnen we doorgaan, want er zijn nog veel meer diensten. Maar abonneer achter elkaar, niet tegelijk, en maak gebruik van de gratis periode. Bevalt een streamingsdienst heel goed, dan kun je een abonnement voor langere tijd afsluiten. Maar zeg het op als je hem niet meer gebruikt.

Ander leuk dingetje: Pathé Thuis zet van 6 tot en met 28 april elke dag een code op zijn social media kanalen, waarmee je elke dag een gratis film kunt kijken. Die zijn gekozen door Pathé en het is dus elke dag een andere film. Op de Facebookpagina vind je een kalender waar je precies kunt zien welke films je op welke dag gratis kunt bekijken. Elke dag maken ze een beetje meer van de kalender bekend. Pathé Thuis werkt een beetje op een andere manier als andere streamingsdiensten. Je kunt namelijk een gratis account aanmaken. Je betaalt per film. Dat is in dit geval dus mooi, want met je gratis account kun je vanaf vandaag dus 22 films gratis bekijken waarvoor je de code gebruikt van die social media kanalen.

Nogmaals de tip van gisteren: Storytel kun je 14 dagen gratis uitproberen. Geen streamingsdienst zoals de anderen hierboven. Bij Storytel kun je namelijk alleen boeken lezen óf luisteren. Ook lekker in deze tijd. Wanneer mijn dochter een dutje doet, zit ik lekker even buiten op ons dakterras met een koptelefoon waar een fijne stem een boek voorleest. Lekker drankje erbij, ontspanning. Via de advertentie hieronder krijg je dus 14 dagen gratis. Wanneer je in die 14 dagen je abonnement opzegt, betaal je niets. En anders is een abonnement, net als bij de streamingsdiensten hierboven, maandelijks opzegbaar.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, want ook met dit lekkere weer kun je dus gewoon je series kijken of boeken lezen/luisteren. Maar doe dat vooral in eigen tuin of op je balkon, want we blijven met zijn allen nu natuurlijk zo veel mogelijk binnen. Stay Safe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie