Boeken over geld die je gelezen moet hebben.

boeken over geld

Geld is nu eenmaal gewoon leuk. Dat wist ik zelf niet hoor, want voorheen was geld vooral een manier om alles te betalen wat er betaald moeten worden. Sparen zat er niet echt in. Maar ik ben me gaan verdiepen in persoonlijke financiën en kwam er achter dat de mensen die financieel mooie dingen bereikt hebben, een hele andere mindset hadden als ik. Ik ben dus een aantal boeken over geld gaan lezen en ook ik heb nu een andere mindset als het op geld aankomt. Niet alleen kunnen we nu sparen, ook lossen we extra af op ons huis en zijn we gaan beleggen. En zonder coronapandemie doen wij ook nog leuke dingen.

Zó kun je leven als miljonair!

Ik denk dat de boodschap vooral is dat je dus moet denken in mogelijkheden. Nog geen half jaar geleden dacht ik dat wij nooit die mooie reis konden gaan maken die we al jaren willen doen. Of dat extra aflossen er hier echt niet in zat. Onzin. De tijd van smoezen bedenken was op. Hoe konden we het wel mogelijk maken? Daarvoor ben ik dus een aantal boeken gaan lezen over geld. Ze hebben mij echt enorm geholpen, en het was zelfs heel leuk om te lezen. Het motiveert.

Mijn favoriete boek is Eindelijk Hypotheekvrij! van Gerhard Hormann. Hij schrijft op een laagdrempelige manier hoe hij als één van de eerste fanatiek extra ging aflossen op zijn hypotheek. Werd voor gek verklaard aan alle kanten. Beschrijft ook hoe je financieel onafhankelijk kunt worden. Echte aanrader dus!

Ook een grote favoriet is Duur Huis, Nooit Thuis van Renée Lamboo. Ik ken Renée van Porterenee, haar blog over geld. Haar boek is net zo makkelijk weg te lezen als haar blog. Renée Lamboo spaarde samen met haar man €100.000 bij elkaar in 4 jaar tijd. Ze vertelt hoe ze dat heeft gedaan en wat haar geld-filosofie is. Een must-read dus.

De volgende in het rijtje is Rich Dad, Poor Dad van Robert Kiyosaki. Hij vertelt wat zijn eigen arme vader hem leert over geld, en wat de rijke vader van een vriend hem heeft geleerd over geld. Wederom: de mindset is alles. Dit boek is verplichte kost als je je blik op financiën bij wilt stellen. Is in het Engels.

Het volgende boek werpt een blik over hoe je financieel onafhankelijk kunt worden. Door dit boek ben ik gaan beleggen. Miljonair Met Een Gewone Baan van Oeds-Jan Postma. De schrijver is econoom en is miljonair geworden door bescheiden te leven en slim te beleggen. Hij werkt nog wel, maar dat doet hij voor de lol, niet omdat het moet. En dat lijkt mij heerlijk.

Er zijn natuurlijk nog veel meer boeken over geld. Ik heb er nog een paar meer gelezen maar deze vier waren in mijn ogen toch het beste. Deze vier boeken zorgen ervoor dat wij straks eerder kunnen stoppen met werken, kunnen sparen voor de dingen die we willen doen in het leven én dat we straks 12 jaar eerder hypotheekvrij zijn. En ik zeg het vaker, maar dit gun ik dus iedereen. En bovenstaande boeken gaan je echt helpen om jouw doelen te bereiken. Lezen is trouwens een prima tijdverdrijf in een tijd dat we toch binnen moeten blijven. Stay safe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie