Nog meer budgettips voor thuis in isolatie!

tips tegen verveling quarantaine

We zitten midden in het Paasweekend! … En we kunnen nog steeds nergens heen. Zucht. Ik weet dat niet iedereen door de coronacrisis ineens zeeën van tijd heeft, maar een heleboel mensen wel. Ik zelf ben best graag thuis, maar niet zo graag. Ineens merk je hoe fijn het is om gewoon te doen waar je zin in hebt. Maar alles voor het goede doel natuurlijk, namelijk onszelf én onze geliefden beschermen tegen het coronavirus. Eerder deze week heb ik al een lading budgettips voor thuis gegeven. Ook heb ik mijn strategie gedeeld om zo voordelig mogelijk films en series te bingen. Ik werd naar aanleiding van mijn eerste blog over verveling benaderd door Chantal, die nog kwam met een aantal aanvullingen die ik zeker met jullie wil delen. Dus dankjewel Chantal!

Ga eindelijk die foto’s in dat foto album plakken! Ik heb zelf nog een heleboel mapjes met losse foto’s, ik weet dat mijn ouders dozen vol hebben. Nooit tijd gehad om eens in te plakken. Misschien is dit die tijd. Lekker buiten op je terras foto’s plakken. Het mogen overigens ook foto’s zijn die nu nog ergens op een verdwaalde schijf staan. Laat ze printen en plak ze in, of maak online een fotoboek en laat die thuis bezorgen. Dat is helemáál coronaproof.

Ga die hobby uitvoeren waar je nooit tijd voor hebt. Nu is die tijd. Voor mij is die hobby bijvoorbeeld Diamond Painting. Don’t judge please. Priegelwerk ontspant. Of ga een cursus doen waar je normaal ook geen tijd voor hebt, niet altijd budgetproof trouwens. Leer bijvoorbeeld een nieuwe taal, of doe die cursus fotografie die je al jaren wilt doen. Leer zingen. We moeten in deze tijd een beetje doen waar we gelukkig van worden denk ik. Ik heb namelijk al gelezen dat thuisisolatie echt effect heeft op je geluk. Vooral omdat je geen fysiek contact kunt maken met andere mensen.

Ik zie altijd lekkere dingen voorbij komen als ik weer eens aan het zappen ben. Masterchef, Koken met Max, Heel Holland Bakt, 24 Kitchen. Alles lijkt me heerlijk, maar ik heb nog nooit zo’n gerecht gemaakt. Ook daar is nu tijd voor! Waarom niet uitgebreid koken. Ik hoor overal om me heen mensen die ineens zelf brood gaan bakken, omdat ze dat nog nooit hebben gedaan en daar nu gewoon zin in hebben. Probeer eens iets nieuws! We mogen nog steeds boodschappen doen, dus koken kunnen we wel. En het is ook nog eens Pasen. Maak er meteen een wedstrijd van. Wie bakt de lekkerste of mooiste taart?

Nog eentje die ik zelf was vergeten, maar die wél heel leuk is met dit lekkere weer: ga in de tuin kamperen! Wij deden dit vroeger thuis al, en dat was altijd hartstikke leuk. Maar ook zonder kinderen is dit een prima plan met dit lekkere weer. Waarom niet? Toch een beetje vakantie gevoel. Ga barbecue’en, borrelen, spelletjes spelen en slaap daarna in de tent in je tuin. Als je wel kinderen hebt hoef ik natuurlijk niet uit te leggen dat dit een top plan is. Je bent nog steeds thuis, maar wel even uit de dagelijkse sleur.

Of doe wat ik deed een paar maanden terug: start een blog! Maakt niet uit waarover. Ga bloggen over je hobby of over iets waar je heel veel van weet. Ik weet mijn tijd inmiddels goed te vullen. Een website kun je al voor een paar euro per jaar starten, zoals bij Neostrada bijvoorbeeld, zie de banner hieronder. Je kunt er zelfs wat euro’s aan overhouden als je bijvoorbeeld Google advertenties laat plaatsen op je website. Kortom: er valt thuis genoeg te beleven en misschien ontdek je zelfs een nieuw talent! Deze budgettips voor thuis kun je natuurlijk ook toepassen wanneer deze toestand voorbij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie