Budgettips tegen verveling, thuis in quarantaine.

Laatst gewijzigde datum

Reacties: 5

verveling thuis isolatie quarantaine

6 April was een datum waar velen van ons naar uit keken. Misschien zouden de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan versoepelt worden. Ik voelde de bui al hangen en was ook niet verbaasd dat de maatregelen zijn verlengd. Ik snap de datum dinsdag 28 april, want maandag 27 april is natuurlijk Koningsdag. Al denk ik dat de maatregelen op zijn vroegst half juni pas minder zullen worden, aangezien eind mei pas de piek in het aantal patiënten verwacht wordt, en je gaat niet midden in de piek de maatregelen versoepelen.

Het komt er eigenlijk op neer dat we het allemaal niet zo goed weten. En na een tijdje heb je het thuis ook wel gezien. Toch is het heel belangrijk zoveel mogelijk thuis te blijven. Kunnen we ons net zo goed nuttig maken in en om het huis. Zo wonen wij al 2 jaar in dit huis, maar hadden we nog helemaal niets aan het dakterras gedaan. Er staat zelfs nog geen tuinset op. En aangezien wij een kleintje van net een jaar hebben en we verder toch niet uit huis kunnen, hebben we besloten dat dakterras helemaal aan te pakken en er een leuke plek van te maken. Dat is overigens niet bepaald budgetvriendelijk, dus zie dit vooral niet als tip. Maar we gaan dit jaar waarschijnlijk niet op vakantie, want als het bij ons allemaal voorbij is, betekent dat niet dat dat voor de rest van de wereld ook geldt. Dus een deel van het geld dat we normaal gesproken aan vakantie uitgeven, geven we dus uit aan ons terras. Zijn we toch goedkoper uit.

Lees hier meer budgettips voor thuis!

En toen zat ik te denken, net als zo’n beetje iedereen, “wat kunnen we verder in godsnaam nog doen?“. Ik heb een aantal budgettips voor thuis in quarantaine opgeschreven en die ga ik met jou delen. Een tijdje geleden was Marie Kondo een heel fenomeen. Je weet wel, die Japanse die van opruimen houdt. Dit is de tijd om het Kondo’en weer op te pakken. We hebben zeeën van tijd met zijn allen, dus het hoeft niet in een dag af. Maar kies gewoon elke week een kamer, of een gedeelte van een kamer uit, en ga die opruimen. Gooi weg wat je niet meer gebruikt, of verkoop het. Wel met gepaste afstand verkopen natuurlijk. Of kies steeds een kast uit en mest die eens uit. Het hoeft echt niet allemaal tegelijk, maar als je elke week één kast of kamer uitzoekt, dan heb je aan het einde van de quarantaine een lekker fris opgeruimd huis. Wanneer ons terras af is, gaan we dit ook zo aanpakken, we hebben namelijk nog veel te veel zooi.

Of ga gewoon thuis terrassen. Wat je bij een café kunt, kan thuis ook. Haal een paar lekkere biertjes/wijntjes/frisjes en een pak ovenbitterballen/nacho’s/kaas in huis, en ga lekker buiten in de zon zitten. Op je balkon of in de tuin dus. Zet er een lekker muziekje bij aan en het is vakantie. Pak er voor de verandering een boek bij, waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt. Ohja, bij Storytel kun je via onderstaande advertentie 14 dagen gratis een abonnement uitproberen. Je kunt boeken lezen, maar ook luisteren. De ultieme ontspanning nu het normale leven op zijn gat ligt. Als je in de proefperiode opzegt, vervalt je abonnement na 14 dagen en betaal je niets. Maar bevalt het? Dan is zo’n abonnement wel heerlijk zolang de quarantaine duurt. En aangezien we verder niets uitgeven aan uitjes, kan het abonnement er wel van af denk ik dan.

Mijn vriend vond trouwens ook een top-tijdverdrijf. HIER kun je namelijk een gratis escaperoom vinden! Je kunt een bedrag doneren, maar dat hoeft niet. Wij hebben gisteren het eerste gedeelte gespeeld, gewoon achter de laptop, en we vinden het superleuk! Het zit heel goed in elkaar en je hebt alleen een laptop, pen en papier nodig. Er is geen tijdslimiet, dus je kunt er zo lang over doen als je wilt. Je kunt ook gewoon stoppen en later weer verdergaan. Mijn zwager en schoonzus kwamen ook met een hartstikke leuk initiatief. Vorige week zaterdag hebben we namelijk met 10 computers in een skype-call gezeten, en een quiz gespeeld met zijn allen. Zij hadden de vragen voorbereid en na elke ronde moesten wij een foto met onze antwoorden via Whatsapp doorsturen. Het was hartstikke gezellig. Bij De Online Pubquiz kun je live via je laptop een pubquiz spelen, helemaal gratis. Check HIER hoe je dat kunt doen. Ben je weer een avond voorzien.

Vergt een investering van ongeveer €30, maar kan ook dagenlang voor plezier zorgen: koop een nieuw bordspel. Of leen hem bij iemand. De spellen in je kast ken je nu wel, dus tijd voor iets nieuws. En hou thuis toernooien. Wie wint het meest? Of begin aan een flinke puzzel. Ook daar ben je even zoet mee want wanneer heb je nu tijd voor dat soort dingen? Is ook meteen even quality time met je gezin of geliefde.

Lees hier hoe je slim gebruik kunt maken van de gratis proefperiode van streamingsdiensten!

Zo, we hebben weer genoeg te doen. Ik blijf brainstormen, nieuwe ideeën deel ik namelijk graag. Intussen blijven we gewoon lekker binnen met zijn allen, en gaan we niet eigenwijs tóch op pad. Je bent namelijk nooit de enige met dat idee. Stay Safe!

5 reacties

 1. Ik kan zoveel doen in en om je huis…ik kom tijd tekort.
  Wat een goed idee om ipv op vakantie te gaan het dakterras op te knappen.Daar zal je nog lang plezier van hebben.

  • Leuk! Ik heb zo’n journal ook wel eens in mijn handen gehad maar ik denk dat ik er het talent en het geduld niet voor heb haha 😛

 2. Hoe kom je er bij dat we met z’n allen zeeën van tijd hebben en niets te doen?? Mijn werk en dat van veel mensen gast gewoon door, al of niet thuis. Daarnaast heb ik nu 2 tieners die ook continu thuis zijn en daar ook nog onderwijs moeten volgen. Boodschappen doen kost ook veel meer tijd. Leuke tips, daar niet van, maar ik ben eerder te moe van alle improvisatie en thuis werken/leren en het ook nog een beetje gezellig houden, dan dat ik veel tijd en zin heb om de tips in de praktijk te brengen.

  • Er zijn ook veel mensen die alleenstaand zijn, of stellen zonder (schoolgaande-) kinderen. Maar ik denk echt dat iedereen meer tijd heeft voor andere dingen, want geen reistijd of elke andere willekeurige activiteit die je buiten doet. Sportscholen zijn dicht, restaurants, cafés. Je kunt niet op bezoek bij familie en vrienden. Geen energie hebben is een ander verhaal.

   Edit: en mensen die geen/minder werk hebben nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie