Paniek in de tent! Tijd voor een boodschappenchallenge!

Laatst gewijzigde datum

Reacties: 12

boodschappen budget challenge

Nu ga ik even helemaal over onszelf schrijven. We hebben even een schop onder onze kont nodig hier thuis. Vanmorgen heb ik ingelogd op onze rekening en ben een klein beetje geschrokken. Op onze lopende rekening staat namelijk nog maar €22,87 om precies te zijn. En het is 3 februari. Gelukkig krijg ik elke week loon, maar dat is geen vetpot. Ik weet gelukkig wel precies hoe het komt dat het deze maand zo slecht gaat met onze centen. Ik heb geen budget voor ons voor kleding, wel voor onze dochter. Dit heb ik zo gedaan omdat wij alleen kleding kopen als het nodig is. Onze dochter groeit momenteel elke paar maanden uit haar kleding, dus voor haar is het wel nodig. Maar mijn vriend heeft dus vorige week een broek gekocht van €70,- die dus niet in ons budget verwerkt zit.

En daar begon de ellende. Want vriendlief moest ook naar de kapper, -€30,-. Hij kocht ook heel lief een bos bloemen voor mij à €10,-. Afgelopen weekend zijn we met onze dochter naar een dierenparkje hier in de buurt geweest: €28,-. En qua boodschappen doen we het helemaal slecht. We hebben namelijk een maandbudget van €350,- hiervoor. Maar we hebben nu al €186,- uitgegeven. Ik schrik me rot. Zoals gezegd krijg ik gelukkig nog elke week loon. Daar moeten ook nog rekeningen van betaald worden. En gelukkig heb ik wel al wat geld over onze spaarpotjes verdeeld. Wij hanteren hier thuis namelijk de Pay-Yourself-First regel. Na het storten van het loon, schrijven we eerst geld over naar onze spaarrekeningen. Daar willen we natuurlijk de rest van de maand niet meer aan komen.

Maar hoe gaan we nu verder? Ik heb even spoedoverleg gehad met mijn wederhelft, die riep meteen: “RANTSOEN! VERZIN EEN CHALLENGE!”. Hij vind namelijk ook dat we net zo lekker aan het sparen zijn, dus hij wil liever ook geen geld van onze spaarrekening halen. Ik vond het een goed idee. Met ons huidige banksaldo kunnen we er niet veel meer van maken dan de volgende challenge: €20,-weekchallenge. Dus wat gaan we doen? Deze week gaan we maximaal €20,- uitgeven aan de boodschappen. Dat is natuurlijk niet veel om wat gezonde dingen van op tafel te zetten, maar ik heb gelukkig nog een hoop eten in huis. We gaan dus nog zo veel mogelijk opeten van wat we thuis hebben, en kopen wat we verder nog nodig hebben. Wat ik wel ga doen is zoveel mogelijk in de aanbieding kopen. Daarvoor heb ik de superfijne app Reclamefolder. Zie de banner hieronder voor een link naar de gratis download. Ik kan daar alle folders doorbladeren op zoek naar de beste aanbiedingen en dat vind ik heel erg handig.

Bovenstaande is dus het plan voor de komende week. Ik zal laten weten hoe het ons vergaan is en wat we gekocht hebben voor die €20,-. En wat we verder nog gegeten hebben uit onze voorraad. Doe jij wel eens een boodschappenchallenge? Wat is dan je budget? Of heb je nog tips? Laat het vooral hieronder weten!

12 reacties

 1. Je hoeft voor je dochter toch niet alles nieuw te kopen?
  Mijn dochters kochten toen mijn kleinkinderen (nu 3 jaar) kleiner waren heel veel tweedehands. Pakketten met nauwelijks gedragen kleding, juist omdat die kleintjes zo hard groeien. Door die pakketten betaalden ze zo’n 50 cent per kledingstuk. Vaak stoppen verkopers er ongevraagd ook nog schoeisel en speelgoed voor die leeftijd in.
  Mijn kleindochter heeft alleen een paar jurkjes nieuw en mijn kleinzoon een paar truien.
  Uiteraard heb je daar nu niets aan, maar in de toekomst wel!

  20 euro is wel erg weinig om met twee volwassenen en een baby een week van te leven, dat kan alleen als je heel veel voorraad hebt!

  • Klopt hoor, wij kopen ook niet alles nieuw. Vooral speelgoed krijgen we tweedehands en soms kopen we ook wat op marktplaats. Kleding heb ik inderdaad nog niet tweedehands gekocht. Maar ook als we dat wel doen, moeten we er wat centen voor reserveren 🙂 Ik heb bij mijn moeder toevallig dit weekend wel even op zolder gekeken en vond superleuke kleertjes die nog van mij zijn geweest! En nog in prima staat, die tas is dus meegegaan naar mij 🙂
   Ik heb laatst een compleet nieuwe garderobe voor mijn dochter gekocht in maat 80/86 in de sale, ik had overal minimaal 50% korting op en betaalde uiteindelijk €60,- inclusief skipak! Dat vond ik ook een goede deal haha.

   €20,- is inderdaad erg weinig, maar ik heb de basis in huis en hoef eigenlijk alleen wat groente en fruit te halen. De voorraad gaat wel flink slinken deze week, dat klopt!

 2. Een uitdagende challange, leuk!
  Ik zou in zo’n geval gebruik maken van de producten met afprijs stickers ivm met de houdbaarheids datum.
  Bij ah 35%, bij coop hier 50% en bij de jumbo hier hebben ze sinds kort een speciale koeling met afgeprijsd spul.
  Vandaag scoorde ik een grote zak andijvie en gerookte spekreepjes samen voor 1,50
  2,4 liter melk voor 0,50.
  500 gram gehakt voor 1,00.

  Dus vandaag een grote pan andijviestamppot gemaakt.
  Ook een portie in de vriezer gedaan.
  Met het gehakt een grote lasagne schotel gemaakt. Goed voor zeker 2/3 keer.

  Succes met je challange.
  Het gaat je lukken!

  • Die afgeprijsde artikelen neem ik ook vaak mee inderdaad! Scheelt een hoop. Verder probeer ik altijd zo veel mogelijk in de aanbieding te kopen, dan hoeven we er ook niet het volle pond voor betalen 🙂

   Voor meerdere dagen koken doe ik ook! Je staat ongeveer even lang in de keuken als wanneer je voor 1 dag kookt, en je bent vaak goedkoper uit per portie als je meer tegelijk klaar maakt. Het scheelt uiteindelijk op een andere dag weer veel tijd in de keuken, en in ons geval scheelt het ook gas.

 3. Super dat jullie samen een challenge aangaan en geen geld overboeken van de spaar naar de lopende rekeningen!! Wij hebben een hele hoge rekening in het verschiet…ik probeer nu voor max 100,00 euro boodschappen te doen(voeding, verzorgingsproducten, diervoeder, kadootjes etc)…gezin 2 volwassenen, 2 pubers en 4 katten en een konijn…een uitdaging…we gaan ervoor!!

 4. Een broek van 70euro????Ja daar zou ik ook van schrikken.
  Ontbijten met havermout…goedkoopste ontbijtje als je het zelf maakt. En gezond, het is superfood!
  Pond havermout kost 50 cent.

  • Havermout en melk heb ik in voorraad, dus dat hoef ik niet meer te kopen gelukkig haha!

   En die broek.. hij was zelfs flink afgeprijsd! Het is wel een hele mooie maar als ik zelf een broek koop is die niet duurder als €25,- dus ik stond niet per se te springen haha.

  • Ik heb die app ook, maar hier doen er alleen 2 bakkerijen mee. Maar brood krijgen we altijd van mijn schoonouders 🙂 Waar mijn ouders wonen is er wel meer aanbod. Daar ga ik vrijdag heen dus dan kan ik daar nog een pakketje ophalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie