Hoe ons budgetweekend eruit zag

Laatst gewijzigde datum

Reacties: 0

budget uitjes

Heel Nederland zit weer in een gedeeltelijke lockdown, dat kan niemand ontgaan zijn. Dat heeft bij ons thuis dus ook gevolgen. Vooral omdat de restaurants dicht zijn. Als je vaker blogs van mij hebt gelezen weet je misschien dat wij voorheen -voor de komst van onze dochter dus- ongeveer elke week uit eten gingen en daardoor best veel geld kwijt waren aan eten elke maand. Sinds dat onze dochter er is kunnen we niet zo vaak meer uit eten, en geldtechnisch hebben we ook besloten het anders te doen. We gaan nu regelmatig in het weekend ergens lunchen. Maar dat zit er ook niet meer in. Dan wordt het dus verzinnen wat we in het weekend kunnen ondernemen, want we gaan er graag op uit met zijn drieën. Het is weer gelukt, dus ik laat graag weten hoe ons budgetweekend eruit zag, met budget uitjes dus.

Voor een gemiddeld weekend zijn budgetuitjes voor ons geen absolute vereiste. We gaan graag op pad, dus reserveren we daar elke maand een bedrag voor. Mag helemaal op. Maar eigenlijk voelt het niet goed om nu ergens heen te gaan waarvoor we entree moeten betalen, want die plekken zijn nu best druk. We kiezen er dus voor om naar plekken te gaan die rustig zijn, en waar we ons goed aan de maatregelen kunnen houden. Nu had ik vrijdag al weekend, omdat ik op die dag niet werk. Dan heb ik dus een dagje samen met onze dochter. Net als dinsdag, want dan ben ik ook vrij. We vinden het superfijn om even naar buiten te gaan. Vaak blijven we dan in de buurt. We hebben het geluk dat er genoeg speeltuinen in de buurt zijn, en ook twee kleine dierenweides. Daar gaan we dus vaak heen.

GRATIS PROEFPERIODES VOOR STREAMINGSDIENSTEN VOOR DE REGENACHTIGE WEEKENDEN VIND JE HIER!

Afgelopen vrijdag zijn we een stukje verder weg gegaan, naar een grote kinderboerderij, op 10 minuten rijden van ons huis. Het fijne is dat ze een looproute hebben uitgezet, zodat je rustig langs alle dieren kan lopen. Ik weet dat dit soort dierenparkjes vaak geld nodig hebben, dus ik koop dan altijd een beker voer bij de ingang met een fooitje zodat we de dieren kunnen voeren. Dieren voeren durfde ze niet, maar wanneer ik het wel deed was reden voor een hoop schaterlachen. Hertjes eten schijnbaar eikels, dus de eikeltjes die mijn dochter zelf vond duwde ze mooi zelf door het hek. Daarna wilde ze nog spelen in de speeltuin. Al met al zijn we er een dik uur geweest. Totale kosten: €1,50 (50 cent voor de beker met voer, plus een euro fooi).

Mijn ouders wonen aan de andere kant van het land, dus als we daarheen gaan blijven we vaak slapen. We zijn daar vrijdagavond heen gereden. Wel €30,- getankt. Zaterdag zijn we er weer op uit gegaan met onze dochter in de omgeving waar mijn ouders wonen. Dat was dus een bezoekje aan een klauterwoud en de plaatselijke kinderboerderij, waar ik zelf als kind ook kwam. Ja, we zien erg veel dieren want onze dochter vind dat het allermooiste wat er is. En dat vinden wij weer het allermooiste wat er is. Deze kinderboerderij heeft het helaas moeilijk. Een paar weken terug heb ik daarom al een donatie gedaan aan de kinderboerderij. Het leuke is dat ze ook een boerderij winkeltje hebben waar ze dus allerlei producten uit de omgeving verkopen. Ik heb dus een stuk kaas gekocht, wederom met wat fooi voor de kinderboerderij. Totale kosten inclusief benzine: €37.

MOCHT JE OOK WILLEN DONEREN AAN DE KINDERBOERDERIJ, DAN KAN DAT HIER!

Uiteindelijk bleven we een extra nacht slapen bij mijn ouders, om zondag weer naar huis te gaan. Mijn vriend heeft online gekeken of we onderweg nog leuke plekken zouden tegenkomen om te wandelen, en ja hoor: in Breda zit een kabouterpad in het Mastbos. 1,5 kilometer met 25 kabouters om je de weg te wijzen. Daar zijn we dus heen gereden. Onze dochter vond het wederom fantastisch, elke kabouter werd geknuffeld en geaaid. Hier hebben we uiteindelijk een uurtje doorgebracht om vervolgens weer naar huis te rijden. Totale kosten: €0,-.

Natuurlijk zijn er nog wel kosten voor eten, maar die hebben we op normale dagen ook. Daarom heb ik die niet meegenomen in kosten voor het weekend. Het was dit weekend ook wel droog genoeg om naar buiten te gaan. Vooral in deze tijd van het jaar is het natuurlijk gewoon prachtig buiten en is er hartstikke veel te zien. Je hoeft vaak ook niet ver weg om toch lekker te wandelen. En natuurlijk is er momenteel veel meer te doen buiten dan hetgeen ik nu heb opgenoemd, maar het is een overzicht van hoe ons budgetweekend eruit zag 🙂 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie