Waar moet je op letten bij een zakelijke lening?

waar op letten bij zakelijke lening

Zoals je misschien eerder hebt gelezen ben ik voor mezelf aan het uitzoeken of ik een eigen bedrijf ga beginnen. Eerder heb ik al geschreven over dat ik mijn eerste factuur moest maken en heb ik gedeeld met welk programma ik dat heb gedaan. Er zijn op het gebied van starten meer vragen die ik mezelf moet stellen, zoals of ik een zakelijke lening nodig heb en waar ik dan op moet letten. Als ik het dan toch aan het uitzoeken ben, kan ik het net zo goed hier delen met jou.

Voordat je een (zakelijke) lening aan gaat vragen, is het belangrijk om een aantal zaken goed op een rijtje te hebben voor jezelf. Daarbij moet je jezelf een aantal vragen stellen. Ten eerste: waar heb je de lening voor nodig? Is een lening de enige manier om extra geld bijeen te krijgen, of kun je het nog op een andere manier financieren? En dan: Hoe snel kun je de lening terugbetalen? Verwacht je dat je de lening überhaupt wel terug kan betalen? Het is natuurlijk niet de bedoeling om in de problemen te komen. Dan natuurlijk de vraag hoeveel geld je nodig hebt. Wees daarin eerlijk naar jezelf en vraag niet meer financiering aan dan strikt noodzakelijk. Je moet het namelijk ook terug gaan betalen, met rente.

Volgende stap. Want hoe snel heb je de financiering nodig? Bij Swishfund.nl kun je namelijk binnen 24 uur na de aanvraag de goedkeuring binnen hebben, en de storting vind drie dagen later plaats. Binnen een werkweek heb je dus je financiering binnen. Dat is natuurlijk mega snel, er zitten dan ook wel wat voorwaarden aan verbonden. Zo moet je een jaaromzet hebben van minimaal €50.000,- en ook ten minste één jaar actief zijn als ondernemer met een KvK-registratie en een zakelijke rekening. Dit zijn dus al een aantal gegevens die je zal moeten aanleveren om in aanmerking te komen.

Blijf wel goed vergelijken. Kijk of de aanbieder bij je wensen past. Wanneer begint bijvoorbeeld het aflossen? Hoe lang moet je aflossen? En hoeveel rente ga je betalen? Bij Swishfund.nl is de looptijd tussen de 3 en 12 maanden en zij verstrekken leningen tussen €3000,- en €500.000,-. Daarbij is de terugbetaling automatisch en flexibel, gebaseerd op je omzet.

Zelf ben ik vrij sceptisch over lenen. Leen dus alleen als je het echt nodig hebt en leen ook maximaal wat je nodig hebt en geen euro meer. De bekende reclameboodschap luidt al jaren: Geld lenen kost geld. Dat is niet voor niets, want over een lening betaal je altijd rente. Behalve momenteel bij de studieschuld, maar dat is een ander verhaal. Die rente lijkt misschien heel laag, omdat het ‘maar’ een paar procent is, maar over de gehele looptijd loopt het bedrag dat je aan rente moet betalen toch altijd flink op.

Voor mezelf heb ik besloten dat ik geen lening nodig heb. Ik werk momenteel thuis, heb een bureau met een extra scherm en een prima stoel om op te zitten. Mocht ik mijn activiteiten gaan uitbreiden en ik extra middelen nodig hebben, is het altijd mogelijk om te kijken hoe ik dat kan financieren. Zo veel mogelijk zelf en anders is een zakelijke lening een optie. Maar nu weet ik wel waar ik op moet letten bij een zakelijke lening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie