Hoe je geld kunt verdienen met je eigen website

geld verdienen met website webshop blog

Met Hetzelfde Geld is voor mij een hobby. Maar ook een experimentje. Hoe wij omgaan met geld heeft al lange tijd mijn interesse en het leek mij dus leuk om mijn tips te delen met anderen. Een website en de hosting kost ook geld. Mijn website kost voor een jaar ongeveer €50,-. Daar begon ook mijn experiment, want ik wilde weten of het mogelijk was om die kosten terug te verdienen. Nou, dat was mogelijk. De eerste twee maanden was het hard werken en weinig centen, maar na 3 maanden had ik die €50,- terugverdiend. Hieronder zal ik uitleggen hoe je met een website geld kan verdienen en hoe ik dat doe.

KUN JE €400,- PER MAAND VERDIENEN AAN HET INVULLEN VAN ENQUÊTES?

We beginnen bij het begin. Eerst zoek je een onderwerp voor je website. Een onderwerp als financiën, zoals deze website, daarvan zijn er eerlijk gezegd al een heleboel. Beter is het om een onderwerp te kiezen waar wat minder informatie over te vinden is. Misschien ben jij een expert als het gaat om exclusieve whiskeys en wil je je bezoekers daar alles over leren. Je gaat dan content schrijven die perfect bij jou en je doelgroep past.

Het opzetten van een site is vrij eenvoudig, maar voor het eruit ziet zoals jij wilt, gaat er wel wat tijd in zitten. Je moet een domeinnaam verzinnen die nog beschikbaar is. Zoals whiskeyforall.nl bijvoorbeeld. Die leg je vast en daarnaast moet je nog een partij kiezen waar je de hosting onderbrengt. Via de partij waar ik mijn website host, kan ik gebruik maken van WordPress. Dit is ‘de achterkant’ van de website. Hier schrijf ik mijn content, pas ik het uiterlijk aan van de website en gebruik ik plugins die bijhouden hoeveel bezoekers de site krijt. De prijs van webhosting hangt een beetje af van jouw doel. Je kunt ook een gratis website gebruiken, maar vaak ogen die minder professioneel, hebben minder mogelijkheden en je zult er dus ook minder mee verdienen.

Wanneer je het bovenstaande allemaal geregeld hebt, is het tijd om je site te maken. Wanneer je kiest voor een standaard sjabloon, is het allemaal niet zo heel veel werk. Maar daarna begint het vullen van je website. Schrijf informatieve content om mensen naar je website te trekken door zoekopdrachten in google bijvoorbeeld. Daarnaast kun je dus ook gaan kijken naar manieren om daadwerkelijk geld te gaan verdienen met je website.

Ik ben zelf begonnen met Google Adsense. Daar meld je je website aan, waarna deze gekeurd gaat worden door Google. Wanneer je website is goedgekeurd plaats je op je website een klein stukje code. Daardoor kan Google advertenties op je website plaatsen. Die komen dan meestal aan de bovenkant, zijkanten of aan de onderkant te staan. Je verdient al geld wanneer mensen op jouw website komen en de advertentie alleen al getoond wordt aan je bezoeker. Ze hoeven dan niet eens te klikken. Doen ze dat wel, krijg je extra. Kopen ze dan ook nog wat van die website, krijg je nog wat extra. Hoe meer de advertenties dus getoond worden, hoe meer geld je daarvoor krijgt. Ook het onderwerp kan meespelen. Heb je een site over onderwerpen waar vooral mensen met vermogen in geïnteresseerd zullen zijn (Dit zijn de meest exclusieve whiskeys ter wereld), dan zul je per 1000 bezoekers een hoger bedrag krijgen dan onderwerpen voor bijvoorbeeld kinderen (Hoe maak je je eigen scheetkussen?).

Daarnaast heb ik me aangemeld bij een site om gebruik te maken van affiliate marketing. Dit is het promoten van producten en diensten van bedrijven waar je een vergoeding voor krijgt wanneer iemand jouw product koopt. Ik maak zelf gebruik van Daisycon en Trade Tracker. Je hebt bij deze partijen de keuze om je in te schrijven voor campagnes die goed bij je doelgroep passen. In mijn geval zijn dat vooral financiële diensten zoals verzekeringen en banken. Wanneer je je hebt aangemeld voor een campagne en je bent goedgekeurd, kun je het promotiemateriaal dat je dan tot je beschikking hebt gebruiken op je website. Hierboven tussen de tekst staat bijvoorbeeld een advertentie voor Neostrada, en hieronder voor Trade Tracker. Dat zijn affiliate links. Wanneer jij je aanmeld via deze links, krijg ik daar een kleine commissie voor. Promoot wel alleen zaken waar je zelf ook echt in gelooft.

De hoeveelheid commissie hangt af van het product of dienst. Zo heb ik een advertentie in een artikel voor een app, waar ik bij elke aanmelding €0,70 euro ontvang. Maar ik heb ook een advertentie op de website staan waar ik voor elke aangebrachte klant €60,- ontvang. Die is helaas nog niet gebruikt op mijn website 😉 Wanneer je bezoekers dus op de link klikken en een artikel of een dienst kopen, krijg je dus die commissie. Wanneer je over een drempelbedrag bent gegaan, krijg je die commissie daadwerkelijk uitbetaald. Als je bezoekers op je website krijgt over het onderwerp waar niet zo heel veel over te vinden is online, en jij doet die bezoeker dus een aanbeveling, dan is de kans dat de bezoeker daadwerkelijk een aankoop gaat doen vrij groot. En dus je kans op commissie ook.

Bol.com heeft ook een partnerprogramma waar je je website kunt aanmelden. Om even door te gaan op de whiskey: Stel dat jij een artikel schrijft over verschillende karaffen om je whiskey in te bewaren, je plaatst links naar die betreffende karaffen op bol.com en iemand koopt één van die karaffen, dan krijg je dus weer commissie. Bij bol.com is dit altijd een percentage van het uitgegeven bedrag. Dat geld dan niet alleen voor die karaf die jij hebt aanbevolen, maar ook als ze daarna nog iets anders hebben gekocht. En dan is er nog een mogelijkheid om geld te verdienen met je eigen website.

Je kunt natuurlijk ook altijd zelf producten gaan verkopen. Bijvoorbeeld in een webshop. Als je echt een webshop begint, moet je dus eigen producten gaan aanbieden. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld zelf die karaffen gaan verkopen. Dan moet je voorraad hebben. Óf je schrijft bijvoorbeeld een E-book over whiskey. Deze kun je online aanbieden op je website. Er gaat in het schrijven natuurlijk heel wat tijd zitten, maar als het af is, kun je het aanbieden en zo regelen dat mensen die het bestellen het e-book automatisch via de mail binnenkrijgen. Dit is dus een perfecte manier om blijvend inkomen te genereren uit iets wat je maar één keer hoeft te schrijven.

Zoals je leest zijn er dus een aantal manieren om geld te verdienen met eigen website. Ik heb zelf nog geen gebruik gemaakt van alle mogelijkheden. Een E-book schrijven is moeilijk als je ook een kind van 1,5 jaar om je heen hebt huppelen. Je wordt er ook niet meteen rijk van, en het kost echt wel een flinke investering in tijd, maar als het eenmaal loopt kun je er langere tijd extra inkomen uit halen. Belangrijkste is natuurlijk wel dat je er plezier aan hebt. Iets waar je niet gepassioneerd over bent, kun je ook niet volhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie