Kun je €400,- per maand verdienen met het invullen van enquêtes?

Laatst gewijzigde datum

Reacties: 8

400 euro per maand verdienen met enquetes

De NOS kwam gisteren met DIT bericht over het invullen van online enquêtes. Er zijn bedrijven die claimen dat je €400,- per maand kunt verdienen aan het invullen van enquêtes. Ook ik heb me daardoor laten verleiden. Niet omdat ik dacht ook daadwerkelijk €400,- per maand te kunnen bijverdienen, maar een fractie ervan zou ik al mooi vinden. Ook stond er in het artikel dat er een aantal louche bedrijven in omloop zijn, die vooral emailadressen verzamelen. Uiteraard om je kapot te spammen. Of mensen die klagen dat ze niet uitbetaald krijgen op het moment dat ze uitbetaling willen aanvragen.

Als je meer van mij hebt gelezen, weet je dat ik ook ervaring heb met het online invullen van enquêtes. Ik vind het leuk om die vragenlijsten in te vullen, en het is mooi dat ik er dan ook nog mee kan verdienen. Die €400,- haal ik echt niet, maar ik houd er elke maand wel een mooi zakcentje aan over die ik persoonlijk wel de moeite waard vind. Ik heb er zelf een apart emailadres voor aangemaakt, omdat ik dus bang zou zijn heel veel spam zou krijgen. Dit is tot nu toe niet het geval. Ik krijg alleen mails van de platforms waar ik enquêtes van invul. Wil je ook online vragenlijsten invullen, dan raad ik een apart emailadres wel aan, dan heb je alles gewoon apart staan van je normale mail.

Ik ben ingeschreven bij vier verschillende platforms waar ik vragenlijsten kan invullen. Degene waar ik persoonlijk geen fan van ben, is GfK. Het is echter wel een superbetrouwbaar platform en je kunt kiezen uit een hoop verschillende cadeaubonnen. De reden dat ik geen fan ben is omdat ik zelf maar heel weinig uitnodigingen krijg om ook echt een enquête in te vullen. Daardoor gaat het sparen langzaam en duurt het lang voor ik iets bij elkaar heb gespaard. Ik heb echter ook andere ervaringen gelezen van mensen die wél veel uitnodigingen krijgen, dus dat gaat het natuurlijk sneller. Ook vind ik dat je maar weinig punten per vragenlijst krijgt, de vergoeding is dus niet zo hoog. Daarnaast ben ik ingeschreven bij Toluna. Hier ben ik fan van. Je kunt hier ook sparen voor cadeaubonnen. De vergoeding per vragenlijst is wat hoger als bij GfK. Er is een app en een site én je kunt deelnemen aan ontzettend veel onderzoeken. Ik heb er in één maand een bol.com bon van €15,- mee kunnen sparen. Dus het kan zeker de moeite waar zijn. Wil jij Toluna proberen, gebruik dan de banner hieronder!

Er zijn natuurlijk ook platforms waar ik ook nog groot fan van ben, en hier heb ik ook al eerder over geschreven. Ten eerste Euroclix. Hier kun je vragenlijsten invullen en punten sparen. Ook spaar je punten met online aankopen, zoekopdrachten en loterijen. De vergoeding per vragenlijst is hoger dan bij andere platforms. Dan kan het heel snel oplopen. Ik ben in oktober 2019 begonnen met Euroclix en heb inmiddels €150,- bij elkaar gespaard! En het mooie is, dit kun je gewoon netto laten uitbetalen! Maar dat doe ik nog niet, want hoe meer punten ik spaar, hoe hoger de wisselkoers wordt. Ik vul gemiddeld één vragenlijst per dag in. Ben je geïnteresseerd in Euroclix, meld je dan aan via de banner hieronder! Bij aanmelding via deze banner krijg je meteen 150 clix cadeau. Uitbetalen kan al vanaf 1000 punten. Voor meer info kun je DEZE BLOGPOST lezen over Euroclix!

Aanbiedingen bij EuroClix

Ten slotte is er nog Quick Thoughts. Een app. Ook hier ben ik groot fan van. Er is vrij veel aanbod aan vragenlijsten, en per vragenlijst verdien je 50 cent. Hier spaar je voor bol.com bonnen (Android telefoons) of voor iTunes tegoed (Apple telefoons). Als je €10,- hebt gespaard, klik je op inwisselen en krijg je in de mail de code voor je bol.com- of iTunes bon. Voor de bol.com bon kun je gewoon inloggen in je account en de cadeaubon in je account zetten. Ook hier heb ik al flink mee kunnen cashen. Ik heb sinds november €40,- gespaard. De eerste €20,- in de eerste week, want toen was ik erg fanatiek. Daarna werd het wat minder maar als ik tijd heb of me verveel, vul ik er een enquête in. Wij sparen die bol.com bonnen voor het verjaardagscadeau en sinterklaascadeaus voor onze dochter. Wil je meer lezen over Quick Thoughts, KLIK HIER. Ben je enthousiast en wil je ook gebruik gaan beginnen met Quick Thoughts? Klik op de banner hieronder om de app te downloaden.

De conclusie die ik zelf heb verbonden aan de claim van die €400,- per maand voor het invullen van enquêtes, is dat dat natuurlijk helemaal niet haalbaar is. Je kunt er echter wel echt een heel leuk zakcentje mee verdienen, voor de cadeautjes van de kinderen, die nieuwe magnetron of een smartphone als je een beetje je best doet. Toch mooi meegenomen. Ik ben dus zeer enthousiast, en tijdens momenten dat ik me anders zou vervelen (reclames op TV, zucht), zit ik dus mooi een paar centen te verdienen. Verdien jij wat bij met het invullen van online enquêtes? Hoeveel heb jij er al aan overgehouden?

8 reacties

 1. Dat is een mooi bedrag voor de korte tijd vanaf oktober.
  Ik krijg niet veel uitnodigingen voor vragenlijsten via euroclix en ondanks dat ik meerdere keren per dag kijk of er iets is val ik meestal buiten de doelgroep. Van vriendinnen hoor ik hetzelfde, we zijn allemaal bijna 50 en dan ben je duidelijk niet interessant meer, ondanks een goed inkomen en puberkinderen. Man wil niet dat ik via euroclix dingen koop. Hij werkt in de informatie beveiliging dus daar hou ik me aan. Ik doe het voor de gein. In vergelijk met mijn salaris per uur, is het niet echt de moeite waard.

  • Hoi! Ik krijg ook maar weinig uitnodigingen via de mail, maar elke ochtend als ik om 9 uur kijk, kan ik altijd iets invullen. Soms ook rond 12 uur! Misschien kan het helpen om die tijden te kijken?

   Groetjes!

 2. Ik ben een fan van Euroclix! Daar heb ik in de afgelopen 12 jaar al flink wat bij verdiend, maar lang geen 400 euro per maand!
  Ik heb ook andere enquêtes ingevuld, maar ik heb sterk de indruk dat ze het liefst gegevens hebben van jonge mensen, in ieder geval onder de 60 jaar! Ik vind het een onderschatting van mensen van 60+, maar ik krijg maar zelden meer een uitnodiging.

  • Hoi Aaf, ik zag inderdaad een flink bedrag voorbijkomen op jouw blog, dat is een héél lekker centje! Ik krijg ook wel eens de mededeling dat ik toch niet binnen de doelgroep val, maar meestal wel. Ik kijk wel elke ochtend om 9 uur of er een vragenlijst is, en het is dan altijd raak. Vaak ook om 12 uur ongeveer. Ik heb het idee dat dat de tijden zijn dat ze online komen. Kan ook toeval zijn natuurlijk 🙂 Als het ligt aan de leeftijd, zou dat zeker een onderschatting zijn. Iedereen kan zijn mening geven over boodschappen of over hoe je denkt over bepaalde bedrijven. Want dat is waar die vragenlijsten toch wel regelmatig over gaan.

   Groetjes!

 3. Nee ik doe niet aan online enquetes maar het lijkt me wel wat om daaraan mee te doen. Kost het veel tijd om een enquete in te vullen? Kun je je ook makkelijk afmelden wanneer je het niks vind? Ik hoor het graag van je.

  • Hoi! Sommige enquêtes duren langer om in te vullen. Bij Euroclix, Toluna en GfK krijg je altijd meer punten als een vragenlijst langer is. Bij Euroclix krijg je bijvoorbeeld 75 clix voor 10 minuten, 100 clix voor 15 minuten en 150 clix voor 20 minuten. Bij Quick thoughts krijg je altijd 50 cent, dus de vragenlijsten die 20 minuten duren sla ik zelf over. Onder de 15 minuten maak ik ze altijd wel. Het aanbod bij Quick Thoughts is ook groot genoeg om dat te kunnen doen. Opzeggen kan bij Eurolix geloof ik heel makkelijk via de site, dat heb ik wel eens voorbij zien komen in de instellingen. Voor de anderen weet ik het niet. Maar ik denk dat het wel makkelijk moet kunnen in de instellingen. Wat ik altijd doe als ik überhaupt ergens iets wil opzeggen is gewoon Googelen op “Facebook account opzeggen” bijvoorbeeld, dan kom je altijd op de goede pagina uit 🙂

  • Ja, jammer he! Ik heb gehoord dat sommige mensen dus ergens een oude telefoon gebruiken waar Android op staat gebruiken daarvoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie