Too Good To Go en waarom het zo Good is!

Laatst gewijzigde datum

Reacties: 4

too good to goo tegen voedselverspilling

Persoonlijk houd ik me niet alleen bezig met geld sparen en besparen, maar de laatste jaren ben ik ook wat meer gaan nadenken over de impact die wij als mensen hebben op onze planeet. Heb je er weer zo eentje, hoor ik je al bijna denken, hoewel ik mezelf nog geen klimaatactivist noem hoor! Ik probeer wel een beetje zuiniger om te gaan met gas en energie. Want naast dat dat CO2 scheelt, scheelt het ook centen. Ook eten wij thuis wat minder vlees, en als we het eten nemen wij de biologische variant zo veel mogelijk. Dat is wel duurder, maar heel eerlijk is dat wel beter voor ons geweten. Ook proberen wij thuis zo min mogelijk eten weg te gooien. Dat gaat hier steeds beter. Restjes bewaren we voor de lunch de volgende dag, en van dingen die we over hebben proberen we ook nog iets te maken.

In het kader van de strijd tegen voedselverspilling heb ik een briljante app ontdekt die eigenlijk iedereen zou moeten hebben! Die app is dus Too Good To Go. De naam zegt het eigenlijk al. Te goed om weg te gooien. En waarom zou jij die app moeten downloaden? Omdat jij voor heel weinig geld producten kunt redden die anders in de kliko zouden verdwijnen. Daarbij kun je denken aan de bakker die aan het einde van de dag nog brood of gebak over heeft. Dagverse producten die nog prima te eten zijn, maar die hij de volgende dag niet meer kan verkopen. Jij kunt dan via de app voor een paar euro een zogenoemde ‘magic box’ reserveren. Op de aangegeven tijd haal jij je box op, en je hebt weer wat lekkere dingen in huis. De app downloaden kan HIER.

Waarom heet het pakket een magic box? Heel simpel: je weet van tevoren niet wat je gaat krijgen. Dat maakt het ook erg leuk, want je kunt dus ook dingen krijgen die je normaal niet zo snel zou kopen. Wie weet ontdek je nog leuke nieuwe producten. Want niet alleen bakkers doen mee, zoals in het voorbeeld hierboven. Maar ook supermarkten, restaurants, hotels en andere zaken die werken met dagverse producten. Ik heb de app sinds een paar weken, maar hier in de buurt waren weinig zaken die meedoen. Twee bakkers, maar brood hebben wij vanuit de bakkerij van mijn schoonouders. Maar vorige week is de supermarkt bij ons om de hoek erbij gekomen, en de Hema! Als je in een stad woont is er waarschijnlijk al veel meer aanbod.

Ik kan helaas nog niets vertellen over mijn eigen ervaring, omdat ik vanavond pas mijn eerste magic box ga ophalen! Na een week is het eindelijk gelukt om een box bij onze supermarkt te bemachtigen. Ze zijn namelijk snel uitverkocht. Bij deze supermarkt kost de magic box €5,-. Als ik de app mag geloven zitten er boodschappen in ter waarde van €15,-. Ik mag hem ophalen tussen 18.00 en 21.00 uur. Ik ga wel voor sluitingstijd, omdat ik dan misschien even kan kijken wat er in zit en dan nog bijpassende ingrediënten kan scoren. Ik weet namelijk niet of de producten in het pakket bij elkaar passen. Morgen schrijf ik een nieuwe blogpost waarin ik zal schrijven wat de vangst was van vandaag!

4 reacties

  1. Ik ben fan! Ik heb al heel wat boxen op gehaald.
    Soms zitten er producten in die ik nooit koop. Dat vind ik juist het leuke er aan.
    Je ontdekt nieuwe dingen en ik word steeds creatiever met koken en bakken.

    • Wat goed! Ik heb dus inmiddels mijn eerste box opgehaald en ben nu ook fan! Werd echt heel blij van de inhoud. Vanmiddag om half 4 een nieuwe blogpost met daarin de inhoud en wat ik er mee heb gedaan!

  2. Ik ben benieuwd naar je vangst! Ik heb nu al een aantal keer een pakket opgehaald bij een supermarkt, en ik ben echt fan. Zoals Budgetmama ook al zegt: die dingen die je nooit koop zijn juist interessant om te proberen. Oke, die granaatappel bleek niet ons ding, maar pompoen uit de oven bleek heerlijk, en afgelopen week heb ik voor het eerst een brood gebakken, omdat er een mix daarvoor in mijn pakket zat. Heel leuk! En je hebt natuurlijk luxe producten die je zelf te duur vindt om te kopen. Bij ons eerste pakket zat een stuk geitenkaas van 6 euro. Daar was mijn vriend heel blij mee!

    • Ik was erg enthousiast over onze box! Er zaten inderdaad dingen in die ik zelf niet heel snel koop. Was een kwestie van receptje opzoeken en koken haha! Om half 4 plaats ik een nieuwe blogpost met daarin de inhoud van het pakket en wat ik er mee heb gedaan! Die geitenkaas hadden ze er hier trouwens ook wel in mogen stoppen 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie