Ik heb nog een paar Too Good To Go pakketten gehaald!

Laatst gewijzigde datum

Reacties: 6

meer too good to go magic boxen gehaald ervaring

Zoals jullie eerder konden lezen, heb ik pas geleden mijn eerste Magic Box opgehaald die ik via Too Good To Go heb geregeld. Ik was toen zeer enthousiast. Dat kun je HIER lezen. Intussen heb ik meer pakketten gehad, van dezelfde supermarkt, en is mijn enthousiasme niet bepaald minder geworden. Sterker nog, wij gaan proberen om elke week minimaal twee Magic Boxen te regelen. Bij onze supermarkt kosten ze 5 euro en we hebben er al een paar keer twee dagen van kunnen eten. Hieronder heb ik nog een foto van het pakket dat we op 20 februari meekregen.

too good to go pakket speklapjes

Het volgende zat erin: eikenblad sla melange, magere yoghurt met kers en rode bes, een rijstdessertje, een gezinspak mihoen goreng, twee berlinerbollen, kruidenboter, een rundvleesslaatje en 4 speklapjes a la minute.

Van de mihoen hadden we twee dagen kunnen eten, maar hebben we niet gedaan omdat ik kant en klaar eten gewoon liever niet twee dagen open heb, en vers eten is lekkerder. Hier heb ik dus een klein beetje van weggegooid. Sorry! De speklapjes hebben we gebakken in wat wokolie en bij de mihoen gegooid. We hadden nog wat satesaus en gebakken uitjes staan, dus dat hebben we erbij gegooid. Is misschien niet de lekkerste combinatie, maar er is weer wat weg uit de voorraadkast en we hebben weer wat eten gered van verspilling. De overige dingen uit het pakket hebben we dezelfde dag, of de dag erna gegeten. Behalve de sla. Die is helaas ook weggegaan. Wij eten gewoon niet zoveel sla. Ik ben gek op groente, maar niet als het rauw is.

Lees ook hoe je kunt besparen op je boodschappen!

Een paar dagen later hadden we nog een pakket, waar we ook twee dagen van gegeten hebben. De foto staat hieronder, maar dit zat erin: een fles halfvolle melk 1 liter, twee roomdessertjes, vier voorgekookte picknickeieren, veldsla, 400 gram snackworteltjes, 400 gram varkenspoulet, 400 gram champignon-roerbakgroente en een peper fuet.

too good to go roerbakgroente champignons

Ook hier is de veldsla helaas niet gebruikt. Weer sorry! De rest is allemaal opgegaan. Bij het ontbijt de eieren en melk, als toetje de roomdesserts, de worteltjes heb ik gewoon gekookt en daarvan heb ik weer hapjes voor onze dochter gemaakt. Het varkensvlees heb ik gewokt in wokolie, daar heb ik de roerbakgroente gegooid. Ik heb er nog een woksausje bij gehaald en met rijst uit de voorraadkast hadden we weer een flinke maaltijd voor twee dagen dus. De peper fuet liep misschien tegen de houdbaarheidsdatum in de supermarkt aan, maar die blijft echt nog wel even goed. Deze is nu voor de helft op.

Daarna heb ik nog een Magic Box gehaald, waar ik dus geen foto van heb. Vergeten. Dit pakket bevatte maar vier dingen, die heb ik wel onthouden. In dit pakket zat namelijk een hele kruimelvlaai, 2 kg biologische aardappelen, 250 gram andijvie en 770 gram varkenshaas! Van dit pakket hebben we alles opgekregen. Ik heb andijviestamppot gemaakt met een deel van de aardappelen en alle andijvie. De varkenshaas heb ik eerst ingesmeerd met een mengsel van mosterd, peper en zout. Toen heb ik ze dichtgeschroeid in de pan en heb ik er katenspek omheen gewikkeld. Het geheel is toen afgebakken in de oven. Het was heerlijk. En we hebben er twee dagen van gegeten. De volgende dag aten we weer van de aardappelen, met wat andere verse groente. De vlaai is ook helemaal op gegaan. De aardappelen zijn nog niet helemaal op, maar zijn nog goed genoeg om een keer mee te koken. Dan zijn ze wel op.

Dus al met al zijn we erg tevreden. Het scheelt ook echt veel in de boodschappen! Er zitten regelmatig dingen bij die ik zelf niet zo snel zou kopen, maar voor het meeste vinden we een bestemming. Namelijk onze buik 😉

6 reacties

  1. Van de sla kan je ook soep maken, even in stukken koken met bouiilonblokje, pureren en bv wat room of smeerkaas, soepgroente en vermicelli erdoor

  2. Als ik het zo bekijk is het niets voor mij. Van alle pakketten zou vrijwel niets normaal gesproken in mijn boodschappenkar terecht komen, alleen de groenten en eventueel aardappelen. Dan zou ik nu dingen moeten eten die ik dus nooit eet. Dan vind ik 5 euro per pakket toch te veel. Maar als je dat geen probleem vindt is het een goede deal.

    • Ja, dat klopt wel hoor, zo hebben wij normaal niet zo vaak toetjes. Maar als het er dan toch in zit, eten we het wel op. Maar ik moet zeggen dat we er wel wat creatiever van worden! Het is natuurlijk wel heel persoonlijk of zo’n pakket wel of niet bij je past. Mensen die geen vlees eten, hebben zeer grote kans wel vlees in hun pakket te krijgen als deze van de supermarkt komt bijvoorbeeld.

  3. Heb je geen familie/vrienden/collega’s/buren waar je bepaalde dingen (zoals die sla) aan kwijt zou kunnen? Zo proberen wij er altijd voor te zorgen dat er echt niks verspild wordt.

    • Meestal is die sla al te verlept als we bedenken dat we die niet gaan gebruiken. Mijn vriend eet het nog wel eens, en soms eet ik het ook bij een warme maaltijd. Maar meestal komen we te laat tot die conclusie, dus dan kunnen we dat echt niet meer doorgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie