Mijn eerste ervaring met Too Good To Go en ik ben fan!

Laatst gewijzigde datum

Reacties: 8

too good to go ervaring review

Gisteren heb ik geschreven over Too Good To Go en waarom die app zo ontzettend goed en leuk is. Ik had zelf echter nog geen “Magic Box” te pakken gekregen, omdat ik niet in een hele grote plaats woon en het aanbod beperkt was. Het aanbod is vorige week verdubbeld en de supermarkt die bij ons om de hoek zit, Jan Linders, bied nu ook pakketten aan. Het duurde een paar dagen voor ik erachter kwam wanneer de pakketten online komen, want ze waren steeds uitverkocht. Uiteindelijk heb ik gisteren avond onze eerste Magic Box op kunnen halen bij de Jan.

En eerlijk gezegd werd ik heel erg blij van de inhoud. Er moet wel even bij worden vermeld dat de THT datum voor alle producten 12-2 was. Dus alles was goed tot gisteren. Echter betekent THT Tenminste Houdbaar Tot, wat betekent dat de supermarkt de kwaliteit kan garanderen tot die datum. Daarna is het een kwestie van kijken en ruiken om te weten of producten nog te gebruiken zijn. Ik heb inmiddels voor alle producten al een bestemming gevonden, maar zal eerst opsommen wat er allemaal in het pakket zat, waar ik €5,- voor heb betaald. De foto hieronder is de inhoud van het pakket.

Inhoud: Groente trio (broccoli, bloemkool en wortel) 400 gram, een bos bospeen (+- 1 kg), Mona Frambozen pudding, Melkunie schepyoghurt 500 ml, afbakfocaccia, zalmsalade, tonijnsalade, filet americain, rundersucadelappen 500 gram, champignons gesneden 125 gram.

De rundersucadelappen waren al bijna €5,-, dus eigenlijk is de rest gratis! Omdat alles dus tenminste houdbaar was tot gisteren, dacht ik eigenlijk dat ik waarschijnlijk veel zou moeten weggooien. Maar alles is al gebruikt of wordt vandaag nog gebruikt. Gisteren hebben we namelijk het Mona toetje al opgegeten,  want ik had het pakket gehaald om 18.15 uur, vlak na het eten. ’s Avonds hebben we de focaccia afgebakken en hebben we de salades en de filet americain aangebroken. Dat is ook voor de lunch op brood gesmeerd, dus dat is ook op.

Het groente trio heb ik gisterenavond meteen gekookt, met twee extra worteltjes uit het bosje bospeen. Want in het zakje zaten maar twee zielige worteltjes. Met wat aardappelen erbij heb ik vier hapjes kunnen maken voor onze dochter. Ik heb vanmiddag een recept opgezocht voor de rundersucadelappen. Met een beetje improvisatie staat er nu een stoofpot te pruttelen. Daarvoor heb ik dus die rundelappen gebruikt, maar ook nog twee worteltjes en de gesneden champignons. En nog wat andere dingen die ik nog had liggen. Heb er nu al trek in. De rest van de bospeen ga ik straks opsnijden en met nog wat aardappelen en uien, die ik ook nog heb liggen, maak ik dan voor vanavond een peen-en-uienstamppot van waar we morgen dan ook nog van kunnen eten. En dan is alles op. Voor €5,- kunnen we dus twee dagen eten en snoepen en mijn dochter heeft weer een voorraadje hapjes in de vriezer.

Voor mij is dit dus zeker voor herhaling vatbaar, al weet je van tevoren natuurlijk nooit wat je zult krijgen. Ik ga later deze week weer proberen om een Magic Box te scoren, de Hema doet hier namelijk ook mee dus ik ben benieuwd wat zij in het pakket stoppen. Ik houd je natuurlijk op de hoogte! Heb jij ook al eens gebruik gemaakt van Too Good To Go? Vond je het een leuk pakket f viel het tegen?

8 reacties

  1. De eerste keer was een minder fijne ervaring, paar zakken verlepte sla en ruccola, raar pakje vleeswaren en 2 pakken vla, in totaal klopte de prijs wel, maar het waren allemaal 35% stickers erop . Volgens de regels klopte het wel. Het was nog heel in het begin en toen ik vroeg of dit nu echt de bedoeling was kreeg ik een tegoed voor de volgende keer en die moet ik nog steeds opmaken.Een tweede keer was maar 4 euro en daar zat wel veel bij wat we konden gebruiken maar ook gorte- en bloempap en dat lusten we echt niet. en ook in de omgeving wilde niemand het

    • Ja dat is jammer, maar dat hoort natuurlijk ook een beetje bij het concept. Je weet niet wat je krijgt en daar kunnen ook producten bij zitten die je niet lust helaas 🙂 Wel jammer dat er verlepte producten in zaten, dat lijkt mij niet de bedoeling. Het moet nog verkoopbaar zijn, maar niet meer voor de volgende dag. Heb je het bij die 2 keer gelaten of heb je het nog ergens anders geprobeerd?

  2. Ik ben geen fan er zitten teveel producten tussen die ik niet wil hebben. In jouw voorbeeld de zalm en tonijnsalade en het monatoetje.

    • Als er inderdaad dingen zijn die je niet lust of uit principe niet eet kan ik me voorstellen dat het niets voor jou is. Je kunt namelijk niet kiezen wat je krijgt, het is maar net wat er over is 🙂

  3. Ik heb gisteren weer een heel goed pakket opgehaald. Hamburgers, een kilo spruiten, zakje Japanse wokgroenten, meloenschotel van 400 gram, 150 gram blauwe bessen, halve liter melk, liter yoghurt, klein toetje, mozzarella, liter verse jus, courgette-spaghetti en blauwschimmelkaas. Alleen die laatste hebben we weggegeven.

  4. Wat leuk! Wij zijn ook om! Ik heb gisteravond ons eerste pakket gehaald met daarin: halve vlaai, 2 hele broden, komkommer, snoeptomaatjes, bloemkoolrijst, 1 grapefruit en een bierglas(?) haha. En vandaag een doos bij de bakker weg! Man, ik hoef weken geen brood te halen; 1 heel brood, een half brood, 2 soort vloerbroden, zak bruine bollen en nog een ander soort brood! En dat voor 4 euro. Ik vind het prima, zo wordt er niets verspild en brood kan makkelijk in de vriezer. Vanavond de bloemkoolrijst proberen!

    • Haha ja die bierglazen zijn zo bederfelijk als de pest natuurlijk! En fijn dat je de komende weken niet meer naar het brood om hoeft te kijken. In de vriezer blijft het allemaal hartstikke lang goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie