Boodschappenchallenge gelukt/mislukt?

Laatst gewijzigde datum

Reacties: 2

geslaagd mislukt boodschappen

Als je mijn blog vaker hebt gelezen de afgelopen tijd, ben je er misschien van op de hoogte dat we vorige week een klein budgetprobleempje hebben gehad. Iets meer uitgeven als begroot leidde ertoe dat we vorige week maandag ineens nog maar €22,87 op onze lopende rekening hadden. Natuurlijk hebben we geld op onze spaarrekeningen, maar voor een dom uitgavenpatroon zijn die potjes niet bedoeld natuurlijk. Gelukkig kreeg ik woensdag weer loon, dat krijg ik namelijk elke week, maar mijn vriend en ik vonden het tijd dat we even op uitgave-rantsoen zouden gaan. We gaven onszelf een boodschappen budget van €20,-.

Zo zuinig leven hebben we eerlijk gezegd nog nooit gedaan, en we hadden dit ook echt niet kunnen doen als we niet het één en ander in voorraad hadden gehad. Want heel eerlijk, dat maakte het een stuk makkelijker. Zo hadden we nog genoeg melk en brood in huis om de hele week van te ontbijten en lunchen. Mijn favoriete beleg, kaas, was op. En omdat kaas niet supergoedkoop is als je maar €20,- hebt voor een week, heb ik het dus moeten doen met wat we nog hadden. Zoet beleg, bleghh. Maar alles voor het goede doel: onze portemonnee. Ook had ik nog wat fruit liggen, ook voor de fruithapjes van onze dochter. Voor haar heb ik nog twee bananen gekocht.

Verder hebben we eigenlijk nog best gezond gegeten vind ik. Maandag en dinsdag hebben we curry madras op. Een maaltijdpakket en de overige ingrediënten had ik nog in huis. We hebben voor de maandagavond wel nog een zak chips gekocht. Dochter had nog wat hapjes die in de vriezer lagen. Woensdag hebben we spinazie op met aardappelen en boomstammetjes. De spinazie à la creme heb ik gekocht, de rest was voorraad. Ik heb expres meer gekookt, en 2 eieren erbij. Daardoor kon ik nog 3 hapjes maken voor mijn dochter. Ook heb ik voor haar nog wat bloemkool gekookt dat ik had gekocht voor nog 3 hapjes, want ik had ook meer dan genoeg aardappelen klaargemaakt. Omdat er nog wat hapjes in de vriezer lagen, was zij voor die week voorzien. Donderdag hebben we boerenomelet gegeten. Daarvoor heb ik champignons en een zak uien gekocht. De eieren waren overigens ook voorraad.

Daarna hebben we wel een beetje vals gespeeld. Het zit namelijk zo: mijn vriend doet mee met de pronkzittingen in het dorp waar hij vandaan komt (voor de niet Brabanders: een pronkzitting is een soort bonte avond voor je dorp, carnavalsdingetje). Daarvoor zou hij een aantal avonden op pad zijn. Ik vond dat een beetje ongezellig, dus ik ben vertrokken naar mijn ouders voor het weekend die 125 km verderop wonen en heb daar vrijdag en zaterdag gegeten. Budgettechnisch kwam dat natuurlijk perfect uit. Mijn vriend heeft zich ook netjes aan onze challenge gehouden, want hij heeft namelijk twee dagen bij zíjn ouders gegeten. Zondag hebben we wel weer netjes thuis gegeten. Ik vond in de vriezer nog twee Aviko maaltijdpannetjes die ik een paar weken terug in de aanbieding heb gekocht. Die hebben we in de pan gegooid en zo hadden we lekker snel nog iets met groente op tafel.

Zondagavond hebben we op de valreep wél nog wat boodschappen moeten doen. Wij drinken graag ranja (0 kcal uiteraard) en dat was op, we wilden nog een zakje chips, voor onze dochter hebben we wel nog een paar potjes gekocht want je weet maar nooit. De babytoetjes waren ook eerder op dan gepland en de kat wilde ook nog wat eten. Alles bij elkaar hebben we ons verrassend goed aan ons budget gehouden. In totaal hebben we deze week namelijk €19,64 euro uitgegeven aan eten! Daar ben ik eigenlijk best wel een beetje trots op, want normaal halen we dit nooit. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik natuurlijk nog een heleboel in voorraad had én dat we ook nog twee avonden gebruik konden maken van de gastvrijheid van onze ouders. Anders was het een week lang tosti’s eten geweest ben ik bang. Voor zo weinig geld boodschappen doen is dus iets wat we niet vaak zullen doen, omdat we vooral voorraad op hebben gegeten. Maar mocht het toch een keer nodig zijn, omdat we iets meer willen sparen, kan het wel voor een week.

Ik vond het wel een uitdaging om zo goed na te moeten denken over wat we konden kopen en wat niet. We hebben bijvoorbeeld wel nog steeds gesnoept, want we hebben chips op. Een zak was namelijk maar 85 cent. Een kaasplankje, dat we ook wel eens lekker vinden, kost al snel €6,-. Dat konden we dus niet doen. Daag jij jezelf wel eens uit om voor zo weinig geld boodschappen te doen? Of is dat iets wat helaas (te) vaak moet gebeuren? Heb jij nog goede tips? Deel ze hieronder!

2 reacties

    • Ja, klopt inderdaad! Ik heb echt dingen laten liggen zoals dus kaas. Anders hadden we het niet gehaald. Ik heb nu ook wat meer inzicht in onze voorraad, dat is meer als ik dacht, dus de komende tijd gaan we daar echt wat dingen van op maken voor we het straks weg moeten gooien. Zou ook zonde zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie