Besparen op je alles-in-één internet pakket

Laatst gewijzigde datum

Reacties: 0

Besparen op je alles-in-één internet pakket.

Beste lezers, op heel veel vaste lasten is te besparen! En vaak is het echt supermakkelijk. Ik ga je wat tips geven om te besparen op je kosten voor internet, TV en bellen. Vaak zit je een jaar vast een contract maar zodra dat jaar om is, kun je vaak het een en ander aanpassen, onderhandelen over de prijs of overstappen.

Ten eerste: wat gebruik je nou eigenlijk van je pakket? Heb je een alles-in-één pakket maar niet eens een vaste telefoon in huis? Schrappen die dienst! Een vaste telefoonlijn kost soms maar een euro per maand, maar elke euro die je laat liggen is er één te veel. Heb je een up- en downloadsnelheid van 100 MB per seconde maar woon je met zijn tweeën, gebruik je internet vooral om op je telefoon te surfen en Netflix te kijken? Dan heb je die 100 MB waarschijnlijk helemaal niet nodig. Je betaalt er wel voor. Over Netflix gesproken: heb je een HD account waarbij je met twee schermen tegelijk kan kijken maar kijkt er altijd maar één persoon en zie je het verschil niet tussen HD en niet-HD zoals ik? Stel je abonnement dan ook meteen bij naar beneden. Dan betaal je 7,99 per maand in plaats van 10,99 per maand. Weer 3 euro per maand bespaard. Heb je een mediabox met mogelijkheden tot opnemen maar kijk je programma’s meestal gewoon terug via Uitzending Gemist? Dan heb je zo’n uitgebreide box misschien helemaal niet nodig. Maar daar betaal je dus ook voor. Kijk je überhaupt nooit tv en maak je alleen gebruik van streamingsdiensten? Overweeg dan om ook het TV abonnement op te zeggen. Door dit onder de loep te nemen en wat wijzigingen door te voeren kun je een heleboel centen direct in je zak houden.

Ben je wel gehecht aan al die extra’s of heb je al een basisabonnement? In elke situatie loont het om na je jaarcontract gewoon te bellen naar je provider met de mededeling dat je wilt opzeggen. Alle providers hebben gegarandeerd mensen in dienst die de hele dag bezig met om mensen vooral níét te laten opzeggen. Zij zijn bedoeld om je te behouden als klant. Vaak komen ze dan vanzelf al met een mooie korting op de proppen. Zo hebben wij dit vorig jaar ook gedaan. Wij waren echter op de hoogte van de lopende acties voor nieuwe klanten en hebben vermeld dat ze ons alleen over zouden kunnen halen als we ook gebruik mochten maken van die actie. Resultaat: we hebben een nieuw jaarcontract waarbij we zes maanden lang 21 euro korting krijgen. Dat is op jaarbasis 126 euro die we besparen door één simpel belletje.

Maar ga ook vooral vergelijken. Kijk bij wat voor soort abonnement je behoefte ligt en ga vergelijken! Er zijn verschillende vergelijkingssites waarbij je kunt zien welke acties providers op dat moment hebben lopen en wat je dan per jaar kwijt zou zijn aan internet (of internet+TV, of alles-in-één). Ook dit kan een hoop centen schelen. Kijk naar de Alles-in-één vergelijktool om te zien of jij ook goedkoper kan!

Er zijn uiteraard nog veel meer kosten waar je op kunt besparen. Houd de website in de gaten voor meer bespaartips en doe er je voordeel mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie