Op welke manieren kun je online een (soort van) passief inkomen genereren?

slapend rijk worden passief inkomen genereren

Wanneer je in loondienst bent, krijg je betaald voor de tijd en het soort werk dat je doet. De meeste mensen hebben zo een stabiel inkomen. 40 Uur werken is 40 uur betaald krijgen. Dat is actief inkomen. Maar een hele hoop mensen zouden best wel slapend rijk willen worden, maar denken dat dat onmogelijk is. Maar dat hoeft helemaal niet onmogelijk te zijn. Oké, misschien is slapend rijk worden wel lastig, maar extra geld verdienen zonder er heel veel tijd in te steken, is zeker mogelijk. Geld verdienen zonder er constant tijd in te steken, noem je dus een passief inkomen.

Er zijn meerdere manieren om een passief inkomen te genereren. Vaak ben je in het begin meestal meer tijd kwijt, maar uiteindelijk kom je op een punt dat het geld als het ware een beetje naar je toe kan stromen zonder dat je er nog veel vrije tijd in moet stoppen. Een voorbeeld is het schrijven van een (digitaal) boek of cursus. Ben jij bijvoorbeeld supergoed in taarten decoreren? Dan zou je bijvoorbeeld een digitale cursus kunnen maken met uitleg en filmpjes over verschillende taart-decoratie technieken. De producten die je gebruikt kun je bijvoorbeeld promoten op je eigen website.  In de cursus stop je eerst een heleboel tijd, maar op je website zou je die dan voor een paar euro kunnen verkopen. Dit kan dan gewoon zolang je website online staat, je hoeft er verder niet meer veel aan te doen als hij eenmaal af is.

Ben je een beetje handig en heb je een geweldig idee voor een app? Bouw die app -of laat hem bouwen- en zet hem in de Playstore. Geld verdien je dan door advertenties in de gratis versie, of doordat mensen de betaalde (advertentievrije-)versie van je app kopen. Bij gratis spellen kun je vaak uitbreidingen kopen, waarmee ontwikkelaars geld verdienen. Verwacht ook hiermee niet dat je stinkend rijk wordt, vaak zijn het de grote ontwikkelaars met de populairste spellen die er veel geld aan overhouden. Echter een aanvulling op je inkomen zou zeker mogelijk moeten zijn.

Begin een webshop. Je hoeft heus niet zelf de producten te maken, maar je kunt producten verkopen die al gemaakt zijn. Een eigen webwinkel bouw je met bijvoorbeeld JouwWeb, en daar steek je in het begin dus behoorlijk wat tijd in. Je moet een aantrekkelijke site maken, met alle producten die je wilt verkopen. Ook moet je een voorraad aanleggen. Dit vraagt dus wel om een investering. Maar als jouw webwinkel eenmaal online staat, hoef je alleen nog de bestellingen te verwerken en te versturen. Dit kost natuurlijk ook wat tijd, maar als jij een aantal bestellingen per dag hebt, die je alleen hoeft in te pakken en naar het postkantoor hoeft te brengen, kun je er toch al een leuk centje mee verdienen zonder er heel lang mee bezig te zijn.

Begin een webshop op basis van dropshipping. Hiermee kun je het jezelf nog wat makkelijker maken. Dropshipping werkt namelijk als volgt. Je maakt dus een webshop, net als in de alinea hierboven. Echter hoef je geen voorraad aan te leggen, maar wordt je een link tussen de groothandel en de klant. Jij bepaald je eigen prijzen, en dus wat je aan een verkoop overhoud. Bestellingen van de klant op jouw webshop wordt verwerkt door de groothandel. Die maakt de bestelling dus klaar en verzend het naar de klant. Het stukje klantenservice wat bij een webshop hoort, zou je ook zelfs kunnen uitbesteden. Zo heb je dus een bedrijf, zonder dat je daar nog veel tijd in moet stoppen. Het bouwen van de webshop is nog het meeste werk.

Wordt vlogger op YouTube. Dit is echter niet zo passief als de andere methodes, omdat filmpjes maken best wel wat tijd kost. Je kunt bij YouTube ook pas advertenties laten tonen bij je video’s vanaf 1000 abonnees, die samen dan 4000 uur moeten hebben gekeken naar je kanaal. Je verdient dus aan de reclamefilmpjes die aan het begin van een video getoond wordt. Maar als je daar eenmaal doorheen bent, kunnen die inkomsten ook oplopen. Voor deze vorm van inkomen moet je echter wel doorzettingsvermogen hebben, want dit kan je echt flink wat tijd kosten. Ook moet je regelmatig nieuwe video’s maken. De concurrentie is groot. Maar als je eenmaal een goed lopend YouTube-kanaal hebt, verdien je die investering in tijd dubbel en dwars terug, als je eenmaal een trouwe schare abonnees hebt opgebouwd.

Of begin een blog. Voor mij is deze blog een hobby, maar ik hou hier zeker een zakcentje aan over. Dat komt door de advertenties die jullie op de website tegenkomen. Je hoeft niet eens iets te kopen, op het moment dat een advertentie vertoond wordt óf als er op wordt geklikt, krijg ik een paar cent. Hoe meer bezoekers ik krijg, hoe meer inkomsten voor mij. Dat doe ik met Google Adsense, die de advertenties laat zien. In de eerste maand had ik ongeveer €7,50,- aan advertentieinkomsten bij Google, in de tweede maand was dat al rond de €50,-. Ook een blog kun je starten bij JouwWeb. Naast de inkomsten van Google Adsense, kun je met een blog geld verdienen door affiliate marketing.Hiervoor schrijf je je in op platforms die campagnes aanbieden waar je voor kunt adverteren zoals Tradetracker. Met affiliate marketing kun je geld verdienen door bijvoorbeeld een blog te schrijven over een artikel dat je aan de man wilt brengen. Ik doe dit ook, maar alleen voor producten waar ik zelf een goede ervaring mee heb, en die ervaring gun ik mijn lezers natuurlijk ook. Elke keer als iemand het product dan koopt, of een account aanmaakt, krijg ik daar dan een kleine commissie over. Zo kreeg ik voor een app die ik heb genoemd €0,60 per download. Die is 12 keer gedownload, dus ik krijg daar dan €7,20 voor.

In mijn geval wil dat trouwens niet zeggen dat ik kan verdienen aan álles waar ik over schrijf. Ik promoot namelijk ook regelmatig zaken die ik gewoon goed vind, zonder dat daar affiliate marketing achter zit, zoals Too Good To Go. Ik hoopte dat ik na een jaar de kosten voor de domeinnaam en webhosting eruit zou kunnen halen, maar dat is nu al gelukt. Dat terwijl ik een blog heb over sparen en besparen! Met een blog over vakanties zou je veel meer kunnen verdienen, omdat je dan op je blog advertenties zou kunnen plaatsen naar websites die vakanties aanbieden. Dat levert veel meer op als een gratis app, want dan krijg je bijvoorbeeld een percentage van het bedrag dat de lezer uitgeeft aan een vakantie. Het mooie van affiliate marketing is dat je dus commissie krijgt, maar degene die gebruik maakt van je advertentie, betaalt daar niets extra voor. Digitale nomaden verdienen een goede boterham met dit soort vakantieblogs. Zij bloggen over de reizen die ze maken, terwijl zij op reis zijn. Omdat ze al reizend een inkomen genereren, kunnen ze ook gewoon permanent op reis. Jaloers.

Zoals je dus kunt lezen is online een passief inkomen genereren wel mogelijk, maar moet je daar dus wel vaak eerst flink wat tijd in steken. Uiteindelijk kun je op een punt komen dat je er een paar uurtjes per week mee kwijt bent, terwijl het inkomen de rest van de week gewoon jouw richting op stroomt. Of dat je er helemaal geen tijd meer in hoef te steken.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie