Verdergaande maatregelen in Nederland, en ik ben vanaf nu belegger.

Laatst gewijzigde datum

Reacties: 5

coronavirus beleggen

Eerder schreef ik al over het Coronavirus en dat het wel een ideaal moment zou zijn om in te stappen wat beleggen betreft. De aandelenkoersen duiken naar beneden omdat landen steeds meer maatregelen nemen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Ik zit as we speak een nieuwe persconferentie te kijken met Mark Rutte en Bruno Bruins die verdergaande maatregelen aankondigen die gelden voor het hele land. Beperk fysiek contact met ouderen en alle publieke plekken waar meer dan 100 mensen samen zijn, worden gesloten. Scholen blijven open, om ervoor te zorgen dat hun ouders aan het werk kunnen blijven, daar komt het op neer. Ik snap dat aan de ene kant wel, maar scholieren kunnen wel hun ouders besmetten, en dan zitten ze alsnog thuis. Ik vraag mij dus af of het niet sluiten van scholen uiteindelijk niet averechts gaat werken.

De regering reageert dus wel op de kritiek dat er vanuit Nederland te laks wordt omgegaan met de bestrijding en indamming van het Coronavirus. In andere Europese landen gaan de maatregelen nog steeds verder. Italië zit op slot en winkels mogen niet meer open -behalve essentiële zaken als supermarkten, apotheken postkantoren, krantenkiosks (?) en sigarenwinkels (??)-, andere landen sluiten alle scholen en publieke plaatsen. Vanuit de VS komen geen Europeanen het land meer in vanaf zaterdag.

Oohja, Saudi-Arabië heeft eerder deze week on the side ook even besloten een hoop olie op de markt te dumpen omdat ze een fittie hebben met Rusland. Daardoor is de olieprijs behoorlijk gezakt. Benzine wordt daardoor goedkoper, joepie! Dit alles heeft het gevolg dat beleggers nerveus worden en hun aandelen verkopen. Daardoor zakken de koersen op de aandelen markten. En niet zo’n beetje ook.

Dus ik heb eindelijk een beleggingsaccount aangemaakt op Degiro. En ik heb mijn eerste drie ETF’s gekocht uit de kernselectie van Degiro. De kernselectie van Degiro is een lijst met etf’s die je één keer per maand zonder transactiekosten kan aankopen. Een ETF is een beleggingsfonds waarvan alle aandelen van een index zijn opgenomen in gelijke verhouding. Daardoor is de stand van een ETF ongeveer gelijk aan de index die gevolgd wordt. Ik heb gekozen voor een ETF omdat je dan dus aandelen hebt in een groot aantal bedrijven, het risico is daardoor wat meer gespreid. Nu gaat het in ongeveer elke sector slecht op dit moment, want de ETF die ik heb gekocht stond half februari nog op ongeveer €88,- per stuk, ik heb hem zojuist gekocht voor €64,-. De prijs is dus behoorlijk gezakt en ik heb voor mezelf besloten dat dit het moment is om in te stappen. Omdat de gevolgen van de coronacrisis nog niet duidelijk zijn, houd ik een budget achter de hand om eventueel bij te kopen op een later moment.

Volg jij de aandelenbeurs al een tijdje en wil je ook gaan beginnen met beleggen? Dan kun je HIER EEN BELEGGINGSREKENING OPENEN BIJ DEGIRO. Lees je van tevoren goed in in het aandeel dat je wilt kopen. Realiseer je ook dat beleggen risico’s met zich meebrengt. Met de huidige stand van zaken is niet te voorspellen hoe het gaat lopen. Daarnaast ben ik geen financieel adviseur en geef ik geen beleggingsadvies. Je maakt je eigen financiële beslissingen, en ik hoop alleen maar dat het gunstig voor je uitpakt. Hoop ik ook voor mezelf trouwens.

5 reacties

  1. Het is ook wel zo netjes om aan te geven dat een geplaatste link een referral link is. Waar je zelf mogelijk ook voordeel hij hebt.

  2. Iets te ongeduldig met je opportunisme? Het dal is m.i. nog niet in zicht ondanks opleving late vrijdagmiddag in US.

    • Ik denk dat het dal ook nog niet in zicht is hoor, maar ik heb een klein deel van het bedrag dat ik beschikbaar heb voor beleggen gebruikt om te beginnen. Ik hoop mijn GAK nog te verlagen, of dat lukt zal de komende weken blijken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie