Hoe je kunt hamsteren, zonder te hamsteren.

Laatst gewijzigde datum

Reacties: 6

wc papier inslaan hamsteren

Kijk, iedereen wil gewoon naar de supermarkt kunnen gaan om eten te kopen na zijn werk. En ergens snap ik die mensen die ineens gaan ‘preppen’ ook wel. Ik heb de neiging om wat extra eten in mijn karretje te gooien ook een beetje moeten onderdrukken toen ik iedereen om mij heen in de supermarkt hun karren tot de nok toe vol zag gooien. Maar dat hamsteren is helemaal geen goed idee, daardoor blijft er minder eten over voor mensen die gewoon aan het werk zijn, en blijven voor mensen met weinig inkomen alleen nog maar de dure alternatieven over.

Het resultaat van dat massale boodschappen doen is dus inderdaad dat de schappen leeg zijn, terwijl dat helemaal niet nodig is. We wonen in Nederland, mensen! Één van de grootste voedsel producerende landen ter wereld. Wij hoeven echt niet bang te zijn dat er straks geen eten meer te krijgen is. Moet je maar eens opletten, als vanavond de pasta op is, en je gaat morgenmiddag kijken, is het gewoon weer aangevuld.

Maar zoals gezegd, ik snap dat gevoel te moeten hamsteren wel. Ik wil eigenlijk ook mijn voorraad eten een beetje spekken, en daar heb ik iets op bedacht. Ik ben namelijk subtiel aan het hamsteren. Eigenlijk doe ik niet zo heel veel anders als voorheen. Ik kook normaal gesproken namelijk voor twee dagen. Dan eten we gewoon twee dagen hetzelfde, vinden we thuis allemaal niet erg. Alleen kook ik nu af en toe voor twee dagen, en vries de helft gewoon in. Dat doe ik niet elke dag, maar zeg twee keer in de week. Daardoor bouw ik toch langzaam een kleine voorraad op, en de medemens heeft er minder last van. Hier in huis dus geen kasten met potten groente en vriezers vol vlees. Subtiliteit is het woord.

Ik geloof eerlijk waar niet dat er een punt komt dat er werkelijk geen aanvoer meer is van eten naar de supermarkten. Maar in dat geval kan mijn kleine voorraadje zelfgekookte kant-en-klaar maaltijden gewoon dienen als een middel om een keer een budget-weekje te houden. Ik koop mijn boodschappen nu overigens ook gewoon nog in de aanbieding.

Ik heb trouwens nog een grappig weetje over het WC-papier dat iedereen aan het inslaan is. Dat is namelijk begonnen in China, en nu doet de hele wereld het. Maar in China staan ongeveer alle WC-papierfabrieken in Wuhan, waar het coronavirus in de eerste instantie dus uitbrak. Alle fabrieken moesten dicht, dus er werd ineens geen WC-papier meer gemaakt. Chinezen in paniek, dus iedereen als een idioot WC-papier inslaan. Snap ik een beetje, want stel dat je je kont moet gaan wassen met water na de grote boodschap, in plaats van dat je WC-papier kunt gebruiken. Maar omdat in China dus iedereen dat WC-papier ging inslaan, denkt de rest van de wereld dat ze dat ook moeten doen. Maar de rest van de wereld is helemaal niet afhankelijk van die WC-papier fabrieken in China. De rest van de wereld vertoont gewoon typisch kudde gedrag. Mijn vriend vind dat ik deze grap er even bij moet zetten: Hier loop alles gewoon op (WC-)rolletjes. Einde.

6 reacties

  1. Wat wcpapier betreft,in landendie snel in economische crisis zijn geraakt, denk aan bv Venezuela, is als eerste de aanvoer van wcpapier naar de winkel geschrapt. Veel volume, weinig winst.
    Daarna ontbreken de materialen die nodig zijn voor het maken ervan, later ontbreekt ook het materiaal om geld te drukken!
    Maar goed,daar komt historisch gezien de run op wcpapier vandaan en iedereen in een plek war crisis is, slaat dus wcpapier in.Sommigen omdat ze dit weten, anderen omdat ze volgen,doen wat de anderen doen.

    • Begrijp ik ook hoor, maar jezelf willen beschermen is nog een dingetje uit de oertijd geloof ik. Oppotten voor slechtere tijden zegmaar. Ik denk dat je er weinig kwaad mee doet als je 2 keer per week voor een extra dag eten meeneemt, in plaats van in 1 keer voor 4 weken aan potjes groente mee te nemen.

  2. De wc papier fabriek die voornamelijk exporteert naar Nederland staat in België, dus no worries. Ook wij vinden hamsteren niet nodig. Het is inderdaad kwalijk als er een oneerlijke verdeling ontstaat.

    • Klopt, dus wij hoeven echt niet te hamsteren en al helemaal geen Wc-papier. Als je dan toch een extra voorraad wil opbouwen, neem dan steeds 1 of 2 dingen extra mee, in plaats van 40 potten hak, 6 pakken Wc-papier en 10 kilo vlees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie