Nieuwe uitdaging: hoe maak je online een factuur?

factuur online maken

Elf maanden geleden ben ik begonnen met Met Hetzelfde Geld. De website is geboren vanuit mijn interesse in geld en alles wat daarbij hoort. Het leek me leuk om dit met anderen te delen. Ik hoopte dat mijn blog een paar keer per dag gelezen zou worden, dat zou al wat voldoening geven. Toen ik de website ging opbouwen heb ik me verdiept in vrijwel alles wat daarbij komt kijken. Hoe maak je een veilige website? Hoe zorg je ervoor dat je geen langzame website krijgt? Hoe stel ik een email-adres in? Ik was op dit gebied een echte leek. YouTube heeft me er doorheen gesleept. Ik kwam er intussen ook achter dat je advertenties kon laten plaatsen door Google. Daarmee kon ik wat geld verdienen. Ik hoopte dat ik aan het einde van het jaar de kosten van de website zelf (€45,-) eruit zou halen. Dat was in februari al gelukt. De afgelopen maanden is de website blijven doorgroeien, en werd ik ook benaderd voor meerdere samenwerkingen. Leuk natuurlijk! Maar nu komt het volgende. Ik moet voor het eerst in mijn leven een factuur gaan maken. Maar hoe maak je een factuur online?

Als jij iemand bent die erover zit te denken een eigen bedrijf te beginnen, is deze blog dus ook voor jou. Dan zitten wij een beetje in hetzelfde schuitje. Ik ben namelijk ook op het punt gekomen dat ik denk dat deze website niet alleen hobbymatig meer is, maar dat ik er een bedrijf van moet maken. Daar komt een heleboel bij kijken, naast een inschrijving bij de KvK. Zo moet je bijvoorbeeld ook belasting gaan betalen, en kun je gebruik maken van een aantal startersvoordelen. En nu heb ik dus een GRATIS programma waarmee je je factuur maken online kan doen! Bij Rompslomp kun je kiezen uit drie pakketten, waarmee de simpele versie dus helemaal gratis is. Voor een beginnend bedrijf of zzp’er is dit echter compleet genoeg om mee aan de slag te gaan.  Je kunt naast facturen namelijk ook offertes maken, en je logo en huisstijl kunnen ook verwerkt worden op de facturen.

Zo kun je dus makkelijk je boekhouding beginnen. Het ziet er dus ook meteen al heel professioneel uit. Met het gratis account kun je al onbeperkt facturen maken via een heel overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken dashboard. En als je meer mogelijkheden nodig hebt, kun je makkelijk je pakket uitbreiden. Zo kun je bijvoorbeeld ook een urenregistratie online gaan bijhouden, en een Btw-overzicht. Een blik in de reviews van Rompslomp laat zien dat gebruikers uitermate tevreden zijn met hun boekhoud programma. Ik ben dus over de streep en heb mijn programma gevonden.

En nu de rest dus nog. Binnenkort ga ik me verdiepen in de startersvoordelen waar je vanuit de belastingdienst gebruik van kunt maken. Dat zijn er namelijk nogal wat, dus die ga ik voor je op een rijtje zetten. Ook zal ik je op de hoogte houden wanneer ik de knoop doorhak om wel of niet als bedrijf verder te gaan. Wat ik wel heb besloten is dat ik ook het komende jaar zal blijven bloggen! Er zijn nog genoeg onderwerpen te behandelen. Zo worden eind november de premies van de zorgverzekeringen weer bekend en zal ik in een aantal blogs ingaan op ons zorgverzekeringsstelsel en hoe je een nieuw pakket kiest dat bij je past. En hoe makkelijk overstappen is.

2 reacties

  1. Wat leuk om te lezen! Ik heb me sinds september ingeschreven bij de KvK! Spannend en inderdaad, met dezelfde vragen als jij. De belastingdienst heeft ook webinars, heb je die al eens een keer gevolgd? Ik wel en heb er wel wat van opgestoken. Ik heb me aangemeld voor de KOR, ik ben niet btw plichtig en kan dus ook niets terugvragen. Mijn omzet zal niet boven de 20K komen namelijk. Ik ben ook nog zoekende hoor naar alles, heb ook nog geen klanten ( ben budgetcoach ) dus heb de tijd nog wel. Heel veel succes met het uitpluizen van alles.

    • Hoi! Wat knap dat je de stap hebt gezet! Bedankt voor de tip van de webinars, die had ik nog niet gevonden! Slim dat je je hebt aangemeld voor de KOR als je verwacht dat je omzet niet boven de 20k zal komen. Ik denk (weet zeker) dat die 20k voor mij ook niet haalbaar zal zijn dus ook deze noteer ik even. Ik hoop dat je snel klanten hebt en je uren kunt gaan maken! Ik denk dat werk als budgetcoach veel voldoening zal geven. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie