Tips: Goedkope cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst!

Laatst gewijzigde datum

Reactie: 1

goedkope sinterklaas en kerst cadeautjes

Je weet in januari al dat die dure maand eraan zit te komen. Eerst Sinterklaas, en dan tot overmaat van ramp ook nog kerst. Vooral met kinderen kan dat een hele prijzige maand worden. Maar ook als je iemand anders eens wilt verwennen is het gevolg vaak dat je diep in de buidel moet tasten voor een leuk cadeautje. Óf niet! Ik heb namelijk een aantal tips verzameld waardoor die dure maand, echt wat minder duur kan zijn. Daar is wat voorbereiding voor nodig, daarom wil ik het er nu al over hebben. Vandaag hebben we het over hoe je goedkope cadeautjes scoort voor Sinterklaas en Kerst!

Spaar maandelijks voor december. Kun je het gehele bedrag niet in één keer missen en kom je in december altijd in de knoop? Leg dan elke maand alvast een bedrag opzij in een potje om te gebruiken in december. Bepaal van tevoren wat je aan cadeautjes en eten uit wil geven en deel dat door 12. Zo kun je bijv. elke maand €15,- opzij leggen. Aan het einde van het jaar heb je dan al €180,- gespaard. Heb je nog geen bedrag in je hoofd? Dan is een SPAARCHALLANGE misschien een goed idee! Op deze manier kun je ook (ongemerkt) al flink sparen voor de feestdagen.

Heel veel cadeautjes kun je voor heel wat minder geld vinden op Marktplaats. Misschien een beetje een open deur, maar vaak staan daar artikelen op die nauwelijks gebruikt zijn en dus zo goed als nieuw. Voor Sinterklaas kun je het hele jaar door op Marktplaats terecht, maar voor kerst heb ik nog wel een dikke tip: kijk tussen 5 en 10 december op Marktplaats. Mensen (en hun kinderen) die niet blij zijn met hun cadeautjes, knallen die zomaar -en soms niet eens uitgepakt- op Marktplaats. Vaak al voor een lagere prijs als in de winkel. Zo kun je dus al je slag slaan.

Vergelijk prijzen! Als je iets moois hebt gevonden bij een winkel, check dan online of het bij een andere webwinkel niet veel goedkoper is! Zo heb ik ooit €50,- minder betaald voor een mobiele telefoon, en €35,- minder voor een cameralens. Zoek van tevoren wel goed uit of de webwinkel betrouwbaar is.

De grootste tip van mij is deze: ik heb dit jaar namelijk alle cadeautjes helemaal gratis! Ik en mijn vriend hebben namelijk de app Quick Thoughts gedownload. Met deze app vul je enquêtes in en voor elke ingevulde enquête krijg je 50 cent. Wanneer je €10,- bij elkaar gespaard hebt, kun je die inwisselen voor een bol.com bon. In de mail krijg je dan een code die je aan je bol.com account kan toevoegen. Mijn vriend en ik hebben dat dit jaar fanatiek gedaan en hebben daarmee inmiddels ruim €250 gespaard! We kopen hiervoor dus wat cadeautjes voor onze dochter, maar we gaan er ook een nieuwe magnetron kopen, die is hier namelijk aan vervanging toe. En dan hebben we ook nog tegoed over voor de verjaardag van onze dochter. Cadeautjes kosten ons dus eigenlijk niets meer. Ook geïnteresseerd? Hieronder kun je de app downloaden!

Geef nuttige cadeaus. Wanneer er toch al bepaalde aankopen gedaan moeten worden omdat ze nodig zijn, kun je er net zo goed mee wachten en ze inpakken als cadeautje. Kinderen vinden nuttige cadeaus namelijk ook heel leuk! Die nieuwe schoenen of Frozen-pyjama kunnen prima in de grote zak of onder de boom.

Laat kinderen niet elke dag hun schoen zetten. Of stop er niet elke dag speelgoed in. Goedkoper is een zakje chocolademunten, of wat kruidnoten. Nog goedkoper zijn waardebonnen die ze kunnen inwisselen wanneer zij dat willen. Dat kan zijn voor een week geen klusjes hoeven doen, of een extra snoepje op 1 dag bijvoorbeeld. Daarnaast zijn goedkope (schoen-) cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst te vinden bij winkels als Action of Wibra. Denk hierbij vooral aan knutselspulletjes.

Ik hoop dat ik de hersenpan hiermee een beetje laat borrelen. Zoals je leest hoeven cadeautjes dus helemaal niet zo duur te zijn, en ik hoop dat ik je een voorzetje heb gegeven om het hele decemberfestijn niet uit de hand te laten lopen. Alvast succes met aankopen doen en het scoren van goedkope cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst!

1 reactie

  1. Wow heel fijn die 250 euro! Ik denk dat ik maar eens wat fanatieker moet invullen. Ik zit op 20 haha. Bedankt voor de tips en deze hele goede motivatie en duwtje in de rug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie